Как да направите стилни римски сандали у дома?

Posted by admin 12.03.2018 0 Comment(s)

Римските или още т.нар. гладиаторски сандали са един от най-модерните обувки и никога не излизат от мода. Можете да намерите римски сандали във всеки добър магазин за обувки. Но защо не ги направите сами?

 

Ако сте едно от онези момичета, които смятат, че римлянките са единствените обувки, които си струва да носите и мислите, може сериозно да обмислите опцията да си направите сами римски сандали у дома. Римските сандали са един от най-добре изглеждащите и модерни обувки с равна подметка, които са модерни и разнообразни. Те могат да се носят с любимия ви чифт слим джинси и „бойфренд” яке или могат да се съчетаят с вашата флорална макси рокля. Римските сандали се предлагат в разнообразни дизайни и стилове и с лекота влизат в микс и мач с много дрехи.

 

Когато сте уморени да носите високи сандали и платформи по цял ден и искате да се вмъкнете в нещо удобно и стилно, заложете на римски сандали.

 

Въпреки че можете да намерите римски сандали във всеки добър магазин за обувки, не би ли било вълнуващо да направите своя собствен чифт сами? Тези сандали са лесни за правене и всичко, от което се нуждаете, са малкото консумативи, които можете да съберете от всеки добър магазин за обущарски материали.

 

Необходими неща за да си направите стилни римски сандали у дома:

  • Парче кожа;
  • Обущарско лепило;
  • Кожени ходила;
  • Стелки;
  • Остри ножици;
  • Химикалка;
  • Нож;
  • Кожена дантела;
  • Картон.

 

За да направите римските сандали, първото нещо е да изрежете картонената хартия на две равни части и да ги поставите на пода. Сега поставете левия си крак върху едното парче хартия и проследете очертанията с химикалка. Уверете се, че внимателно оформяте очертанията. Повторете това с десния крак върху другото парче хартия. След като свършите с проследяването на очертанията на левия и десния крак върху картона, оформете още един контур, който е на около 3-4 см. от основния.

 

Изрежете и поставете двата шаблона настрана. Поставете кожените ходила на работната маса, а върху тях и шаблоните от хартия на краката ви върху кожените ходила. Изрежете кожените ходила с размерите на шаблоните с нож за комунални услуги. След това изрежете стелките така, че да се поберат в кожените ходила, като се уверите, че стелките са по-малки от кожените ходила.

 

Сега поставете кожените стелки над кожените парчета и проследете контурите. Изрежете по периметъра. След това изрежете малка дупка в горната част на коженото парче. Завийте парче кожена дантела през отвора в горната част на двете части на обувката. Изрежете четири парчета от кожена дантела с размери около 5.08 см. и я поставете настрана.

 

Опитайте се да прилепите стелките към ходилата, като използвате индустриално лепило за по-голяма здравина. Направете място за връзките с четирите парчета кожена дантела. Поставете кожените места за връзките от двете страни на кожените стелки и залепете стелките до парчетата от кожа. Изрежете две дълги парчета от кожената дантела. Завъртете ги около местата за връзките отпред и отстрани на римските сандали и ги завържете на глезените или около прасеца.

 

Сега, когато знаете как да направите римски сандали, можете да направите чифт за себе си през уикенда. Украсете го с пайети за красив поглед или с шипове за рок шик поглед. Цялата цел при създаването на вашите римски сандали е да ги персонализирате според вашия стил и фантазия.