Кои обувки не трябва да се връщат на мода?

Posted by admin 11.05.2017 0 Comment(s)

За разлика от любимите и вечни модели обувки, има и такива, които е по-добре и да не се връщат на мода. И макар че, официално не се водят за трендове, има хора, които все още си ги носят и изглеждат доста непривлекателни.

 

1. Маратонки на ток

Тук не става дума за спортни обувки на платформа, които са предпочитани в ежедневието, а и от много известни личности. Става дума за техните предшественици, които са маратонките на ток, а те със сигурност нито са удобни, нито модерни.

 

2. Грубо дървено сабо

В последно време можете да забележите, че доста известни дизайнери се опитаха да възвърнат дървеното сабо, но без успех.  И по-добре! Тези обувки много трудно биха се комбинирали, с каквито и да е дамски дрехи.

 

3. Мрежести чехли

Този модел чехли доста наподобява домашните чехли. Те бяха модерни в какви ли не цветове и можехте да ги видите навсякъде. Никой обаче не можеше да си обясни защо толкова много се носеха.

 

4. Ескимоски ботуши

Тези ботуши се носят от ескимосите при много големи студове. Те могат да бъдат подходящи за мразовитите зимни дни. За съжаление обаче има много дами, които ги комбинират с къси панталони или бюстиета, а това не е особено приятна гледка.

 

5. Джапанки на платформа

Най-вероятно те са били модерни през 90-те.  Трябва да им се признае, че са удобни за плажа или басейна, но със сигурност не са за улицата и затова се радваме, че тази мода не се е върнала.

 

6. Чехли на платформа

Те бяха модерни, както и джапанките. За разлика от джапанките чехлите имат горен кожен слой, който им придава по-елегантен вид и са подходящи за улицата. Все пак не бихте искали да се наложат като мода.

 

7. Маратонки с колелца

Освен, че са опасни и могат да причинят доста травми, те могат да бъдат и доста стилни. Бяха популярни покрай учениците, които се пързаляха до училище.