Неудобни обувки и как да се справим с тях?

Posted by admin 01.06.2017 0 Comment(s)

Всяка една от нас има обувки, които ги обича прекалено много и също толкова ги мрази. Винаги сте посягали към тях и винаги сте проклинали деня, в който сте ги купили. Е ще ви представим няколко лесни начина,  с които ще преодолеете неудобството и ще носите любимите си обувки смело и с усмивка на лице.
 

Първа помощ

Спирт и алкохол. Да правилно сте прочели. Намажете вътрешната част на обувките с памук, напоен с медицински спирт и или ракия. Ако искате по-бързо да се отпуснат, обуйте ги и излезте така.  За по-дълъг резултат направете ритуала вечерта и през деня го повторете отново.
 

Втора помощ

Другото решение е с мокри чорапи. Намокрете един чифт чорапи, като гледате да са по-дебели. Обуйте ги и след това обувките върху тях.  Разхождайте се така цяла вечер. Гарантирано елегантните обувки ще са много по-удобни и ще паснат на крака ви като ръкавица.
 

Трета помощ

Лосионът за тяло. Може да се каже, че това е по-упоритият вариант, за случаите, когато нито един от изброените по-горе начини не помогнат.  Намажете вътрешната част на обувката, както със спирта. Разликата е, че така ще миришат много по-хубаво, от колкото на алкохол.
 

Четвърта помощ

Ако нищо от това, което ви казахме не помага, то тогава единственото решение ще бъде обущар. Отидете при него и го помолете да ви ги разтегне.
 

И за да си нямате такива ядове в бъдеще, просто носете обувки по размера си. Колкото и да са хубави дадени обувки, нищо не си струва страданието, което трябва да изтърпите, ако са ви по-малки.  Помолете за по-голям номер и ако няма, отидете в друг магазин. Да, пак има нерви, но пък те със сигурност ще са „по-приятни“ от това да се занимавате с разтягане, мазане и какво ли още не, което е свързано с разтягане на обувки.