Съвети за съхранение на обувките

Posted by admin 02.06.2017 0 Comment(s)

Като всяко нещо и обувките изискват грижа, за да се запазят. Грижата се състои в почистването, съхранението и подреждането. Важно е обувките да не се бутат, тъй като така могат да изгубят формата си или просто да се захабят. Следвайте следните съвети и ще запазите обувките си като нови.1. Преди да приберете обувките в шкафа си, трябва да ги измиете и подсушите от праха, тъй като улиците на града не са от най-чистите. Синтетичните и изкуствени обувки могат да се мият на ръка с помощта на сапун.2. Подходящото място за обувки е килер или гардероб. Температурата там е средна и мястото е защитено от пряка слънчева светлина. По този начин те ще запазят цвета и формата си.


3. Натъпчете обувките с топче хартия, което не съдържа никакви синтетични материали или киселини. По този начин ще запазите формата им до следващото обуване, дори да минат и месеци. Важно е хартията да бъде само хартия, тъй като нишките на обувките са крехки и могат да се повредят от почти всичко.


4.  Съхраняването на ботушите в изправено положение помага за тяхното запазване на формата и по този начин те не се обезформят. Ако не ви се купуват специални поставки за тази цел, можете просто да сложите бутилки от вино. Вършат същата работа.5. Използвайте поставка за обувки. Тя е мобилни и можете да я местите навсякъде. Освен това е идеална за обувките, които не носите всеки ден, но все пак обувате повече от два пъти годишно.  Задължително обувките трябва да се подреждат по хронология или по типа време, за което са подходящи.6. Не съхранявайте обувките докато са влажни, тъй като може да загубят формата си или да се появи неприятна миризма.  Поставете обувките на сухо и добре защитено място докато изсъхнат и след това ги преместете, където искате.