Идеалната височина на дамските обувки

Posted by admin 11.08.2015 0 Comment(s)

 Голяма част от дамите обожават високи токове. В желанието си да изглеждат  перфектно на всяка цена, те рядко мислят за своето здраве. Въпреки, че са наясно с последиците от високите токове, продължават да ги носят. А в действителност твърде високите токове могат да доведат до необратими последици. Освен бързата преумора и разширени вени, те могат да причинят трайно увреждане на гръбначния стълб и на костите в долната част на краката и стъпалата.

 Но за да не ви плашим повече, ще ви кажем кои са безопасните и кои са твърде високи токове. Специалистите в областта на хирургията и ортопедията препоръчват максималната височина на токовете да надвишава 2,5 см. Тук може би повечето от вас ще се изсмеят, но високите обувки наистина могат да нанесат много сериозно вреди върху вашето здраве.

 Има една поговорка, че всяко нещо, когато е прекалено, е вредно. Не само твърде високите, но и твърде ниските обувки причиняват болки в краката.  Равните обувки също са нестабилни и също увеличават напражението върху долните крайници, което води до разстегнати сухожилия, набити пети, втвърдяване на отделни участъци  и болки в краката.

 Ето защо всички специалисти препоръчват 2,5 сантиметровите токчета, които балансират между красота и здраве.

 В крайна сметка едва ли някоя жена ще избира единствено и само обувки с 2,5 сантиметрови токчета. Като цяло човешките стъпала не са били приспособени за обувки. Затова всяка трябва да се довери на вътрешния си усет за комфорт и да се грижи максимално за своето здраве.

 Ако не можете да се откажете от високите токове, то поне се възползвайте от следните съвети:

 Когато сте преуморени от високите си обувки, най-добре е да седнете и да вдигнете краката си, за да подобрите кръвообращението. Така ще спомогнете болките и отичането да отшумят.

 Ако сте си в къщи, пригответе си солна вана, която също ще подобри кръвообращението.

 Винаги носете със себе ментов крем, с който да охлаждате и освежавате стъпалата си.