Как да се отървете от шопинг манията

Posted by admin 21.08.2015 0 Comment(s)

През последните интересът на потребителите към модата все повече се увеличи. Причината за това е огромната конкуренция на големите модни дизайнери, които непрекъснато създават  сезонни модни колекции с добро качество и на ниски цени. И точно заради това модата толкова бързо се мени.

Днес е съвсем нормално жените да излизат на шопинг, за да се сдобият с дреха или обувки от последна модна колекция. Но те не пазаруват, за да са в крак с модата, а заради удоволствието от пазаруване. Ето защо повечето от тях отдавна са се пристрастили към този вид пазаруване.

За да не правите подобен вид неразумни харчове, трябва да знаете малко повече за етичното потребление на модни дрешки и обувки. В тази връзка ето и някои полезни съвети:

Най-добре е винаги да планувате кои магазини ще посетите и какви покупки бихте искали да направите. Добре преценете от какво в действителност имате нужда, каква сума бихте заделили, за да не похарчите всичките си средства за неща, които не са практични и никога няма да облечете.

Един много ценен съвет: да пазарувате от вашия гардероб! Изровете всички хубави дрехи, които сте скрили по шкафовете и за които може би сте забравили. Помислете внимателно дали не бихте могли да го носите по различен начин като ги съчетавате с  нови дрехи или аксесоари.

Грижете се за своите дрехи, за да ги запазите за повече време. Не е нужно да ги изхвърляте само защото се е скъсал някой шев или копче.

Безспорно шопинга повдига настроението на всяка жена, но ако се дължи само на това, бързо отминава и след няколко дни тя се чувства по същия начин, но по-малко пари в джоба си. Насочете към друга дейност, която със сигурност ще ви донесе позитивни емоции. Това може да е разходка сред природата, каране на колело, прочитане на книга или хоби, което сте загърбили.