Най-често допусканите грешки в мъжкото облекло

Posted by admin 11.08.2015 0 Comment(s)

 Самостоятелно мъжко сако

Тази дреха предава много стил на мъжете само тогава, когато е правилно съчетана. Някои мъже често грешат като избират по-свободни сака, които не стоят никак добре. Ето защо винаги трябва да носите точния размер- нито по-тясно, нито по-широко.

 Класически модел дънки в светъл цвят и ниска талия

Класиката винаги е актуална, но когато комбинацията е неправилна, може да изглежда отблъскващо. Често допусканата грешка е съчетанието на такъв модел с широка риза и маратонки. Подобна визия се доближава много повече до американското селянче, отколкото до спортния тип мъже. Най-добре заменете тези дънки с прав модел в тъмен цвят и по-ниска талия и съчетайте с класически мъжки обувки за повече стил.

 Вратовръзка

Най-допусканата грешка е дългата многоцветна вратовръзка или такава с анимационни герои. Правилната дължина е до колана, а допустимите цветове не трябва да са повече от два и по възможност в тъмни нюанси.

 Мъжки панталони

Най-често допусканите грешки е с тяхната дължина. Те не трябва да са нито много дълги, защото крачолите в долната част се набръчкват, нито много къси, за да изглеждате все едно, че се готвите за наводнение. Крачолите на панталона трябва да падат свободно без да се образуват форми.

 Блузи или ризи с мека якичка

Когато носите такъв тип блузи, вратовръзките не са препоръчителни, тъй като яките се набръчкват и развалят целия тоалет.

 Колан

Коланът е важна част от костюма. Ако сте с класически костюм, коланът също трябва да бъде класически, без излишни декорации. Много важно условие е цветът на колана да си подхожда с цвета на обувките.

 Размерът на костюма също е от значение. Както вече споменахме сакото, същите изисквания важат и за костюма. Ако той не ви е по мярка, определено ще изглеждате смешно. Когато избирате костюм, обърнете внимание на ръкавите на сакото, както широчината на раменете и обиколката на талията.