Комфорт и увереност с високи обувки

Posted by admin 14.08.2015 0 Comment(s)

Високите обувки имат много предимства: удължават и подчертават дамския силует, придават много женственост и доза сексапил и все неща, поради които дамите ги обожават. Те правят жената по-уверена в себе си, но само тогава се чувства комфортно с тях. Когато ходенето на високи обувки е трудно, жената не може да покаже пълния си блясък.

 За да избегнете трудни ситуации, в които ходенето може да се окаже болезнено, трябва да избирате подходящата височина на тока. Ако пък искате да усъвършенствате походката си, следвайте следващите ни съвети.

 Упражнявайте се постоянно. Ако не се чувствате удобно в желаните високи обувки, не е препоръчително да изминавате с тях дълги разстояния, както и да сте обути през целия ден. За начало ги носете на къси разстояния и се упражнявайте в къщи. 

 Ако до сега не ви се е налагало да ходите с твърде високи токове, тогава не го правете изведнъж. Добре е да започнете с по-ниски обувки и постепенно да увеличавате сантиметрите на токовете. Така по-лесно ще свикнете и няма да се отчаете, но най-важното е, че ще избегнете нежелани болки в краката и гръбначния стълб.

 Когато избирате обувки с високи токове, обърнете внимание на стабилността си. Ако треперите или залитате докато ходите с тях, определено тези обувки не са за вас. Насочете се към друг модел, който ще ви бъде по-удобен.

 Специалистите препоръчват да се избират обувки с каишки около глезена за повече сигурност. Каишките дават ви допълнителна опора, а това от своя страна ще улесни повече процеса на ходене и краката ви ще привикнат много по-бързо.

 Избирайте обувки със стабилна и здрава подметка. Колкото е по-широка подметката, толкова по-комфортно ще се чувствате. Стелките също ще ви накарат да се чувстват по-удобно, тъй като именно те осигуряват на краката стабилна основа. Като цяло залагайте на висококачествени дамски обувки, които да щадят краката ви.