Модни съвети за мъже

Posted by admin 14.08.2015 0 Comment(s)

За мъжете не е присъщо да следват модни тенденции, но въпреки това има мъже, които е обличат с вкус, и такива, които допускат грешки. За да изглеждате винаги стилни, е добре да се обличате според телосложението си като следвате някои правила:

Мъжкото телосложение бива четири основни типа: висок, нисък, мускулест и пълен.

Ще започнем с високия тип. 

Избягвайте стегнати дрехи и вертикални райета. С тях ще изглеждате още по-високи. Избирайте горни дрехи с хоризонтални райета, които ще предадат широчина в раменете.

За вас не са подходящи едноцветни съчетания. За да изглеждате съразмерни залагайте на цветни комбинации- долни дрехи и горни дрехи в различни и контрастни цветове.

Носете само заоблени обувки, тъй като заострените само подчертават височината ви.

За повече стил и комфорт избирайте дизайнерски костюми по поръчка и избягвайте конфекциите, които не отговарят изцяло на пропорциите ви. Квадратните джобове за саката са най-удачни, както и тежките материи.

Ако имате нисък ръст, не трябва да носите дрехи с много големи щампи, тъй като те оптически смаляват повече фигурата. Носете по-изчистени блузи или такива, които са с малки отпечатъци и емблеми.

Заострените обувки не са препоръчителни. Най-подходящи са квадратните, които придават височина на краката.

Ако носите костюми, избирайте по-тънки вратовръзки, тъй като повече подхождат на пропорциите на този тип телосложение.

Ако сте с мускулеста фигура, избирайте якета или костюми, които са леко подплатени и са с тънки подплънки, за да не изглеждате още по-широки в областта на раменете и гръдния кош. Много подходящи са големите ревери, които придават съразмерност на тялото.

Ако сте с пълно телосложение, добре е дрехите да не са провиснали и прекалено широки. С такива дрехи ще изглеждате още по-пълен.  

За вас са подходящи вертикални ивици, за да удължат визуално фигурата ви. Добър избор са мъжките костюми с вертикално райе. Но също така е чудесна комбинацията от тъмен панталон с едноцветна риза. Саката с двойно закопчаване не са подходящи, тъй като придават повече обем.