5 причини да обикнете оригиналните кецове All Stars

Индустрията за спортни обувки и маратонки отдавна е създала достатъчно много марки и модели, които да засенчат кецовете All Stars. Дали е така обаче? Може ли съвременните кецове да се мерят с класиката? Или пък обратното, това че кецовете All Star са „класика в жанра”, не значи, че определено са по-добри.

 

Ето обаче няколко причини, поради които може да предпочетете кецове All Star. Това е модел ежедневна обувка, произведена от Converse (дъщерно дружество на Nikeот 2003 г.), която първоначално е разработена като баскетболна обувка в началото на 20-ти век.

 

Дизайнът на All Star остава до голяма степен непроменен от въвеждането му през 20-те години на миналия век. Обувката се състои от зашита горна част, предна шапка, която обикновено е направена от бяла гума, и подметка, която обикновено е направена от кафява или светло кафява гума

 

И до ден днешен са най-емблематичните кецове в света. Над милиард бройки от тях са продадени. Да, днес технологията на производство е подобрена, но това наследство, като се има предвид начинът, по който обувката е била изработена, наистина носи определен чар.

 

All Star кецовете са сравнително евтини обувки. Издръжливи са и са подходящи за много видове уличен спорт. Спортните маниаци го препоръчват дори и за уличен фитнес. All Star е лека обувка. Отново, това се дължи на по-твърдата и по-стабилна основа.  

 

Въпреки че кецовете са изработени от различни материали като кожа или велур, оригиналната и най-широко известна версия на обувката е направена от памучно влакно. Иновативният детайл на оригиналната обувка е в "хлабавата подплата" от меко платно, която има за цел да осигури гъвкавост и да предотврати образуването на мехури.