Бляскави изненади при обувките за есента на 2016

Posted by admin 08.08.2016 0 Comment(s)

Ако се вгледаме в тренда и това, което беше на модния подиум за идващата есен, то заглавието хич не е преувеличено. Все пак висшата мода се опитва винаги да изпреварва ‘модата на хората’, за да може поддържа статуса си на ориентир към стил, класа, естетика и комфорт.

 

Кадифе. Ботуши от кадифе. Класическите обувки на висок ток – облечени в кадифе. Сандали от кадифе. Сякаш, за да се предаде лекотата на материята към лекотата на походката. В пълен контраст са металните мотиви. При някои цялата обувка е метално облечена. Има ботуши в метал, метални токове. В характерния цвят сребърен металик.

 

Това предложение идва в повече дори за авангардистите. Висок ток, но в странна форма. Украсен като скъпоценен камък или във формата на странно насекомо. Като придатък на подметката, която си играе със законите на физиката. Все пак поне токчетата бяха единственият храм, към който дизайнерите не посягаха. Но всяко нещо с времето си, казали са мъдреците.

 

Друг момент за есента – преливането в екзотика. Змийски и леопардови мотиви като украса, съчетание на много цветове, само че в по-хладни есенни тонове.

 

Есенен блясък. И отново контраст, ботуши втора кожа. Толкова плътни и толкова илюзионистично оформени, че сякаш носите чорап на краката си, или напротив, все едно ботушът не е там.

 

Това може да се приеме като забавната страна на модата те изглеждат примамливи за носене и със сигурност привличат вниманието на обикновения почитател на модата, който има фетиш към обувките. Иначе решенията за есента винаги са ясни. Кракът се затваря и трябва да се търси най-добрият комфорт според климатичните условия, мястото на което живеете и разбира се личното предпочитание.