Чорапи до коляното - защо пък не

Posted by vili 23.02.2016 0 Comment(s)

 Нека поговорим за чорапите.. Онези, които носим за специални поводи, и онези красивите и секси до коляното. Дългите плътни чорапи ще бъдат хитов моден аксесоар не само за зимата. Важно правило е да ги носим правилно съчетани с останалите дрехи.

 

 Ето някои от основните насоки за това  –

 

  • Първо основно правило е правилният подход към дрехите. Не може да носите върху себе си цветовете на дъгата. Плътните чорапи до коляното са перфектно допълнение към рокли, туники, къси поли и гащеризони. Избирайте черни, тъмнокафяви или сиви чорапи, за да не се получават гафове. Ако пък дрехите ви са едноцветни, то тогава може да експериментирате с чорапите.
  • Не трябва да се подценява и фактът, че точно този тип аксесоар към облеклото, подхожда на по-млади жени. Не искаме да обидим останалите, но жени,  които са надхвърлили 35 годишна възраст, но биха изглеждали нелепо с такива чорапи. И все пак от всяко правило си има изключения.
  • За официални събития дълъг чорапогащник е по-добрият вариант от чорапи до коляното. На работното място това също важи. Съобразявайте мястото и повода, при които ще носите този моден аксесоар.
  • Обувките трябва да бъдат ниски, без ток, на равна подметка или на платформа. Перфектната визия би била къси панталони, чорапи до коляното и боти на ниска платформа. Плетивата също са доста модерни за този сезон, така че жилетка или плетено елече са красивото допълнение.
  • Изберете чорапи от памук, защото направените от вълна не са най-подходящите. Най-добре е чорапите да са по мярка и да не притискат краката и създават напрежение. Най-добрият вариант е да са направени от 15 % полиестер и 85 % памук. Така ще избегнете изпотяването.
  • Бъдете пестеливи откъм шарки и рисунки по чорапите. Не винаги това е в плюс към цялостната визия.