Да поговорим за чизмите

Posted by admin 10.12.2017 0 Comment(s)

Чизмите са неостаряващ моден хит, а актуалните предложения са в различни вариации. Ако сте от жените, които обичате да експериментирате с тях, добре е да знаете някои основни правила за носенето им.

 

Чизми според материята

Тези ботуши изглеждат най-добре в естествен вид. Т.е., ако са от естествена кожа. Но ако защитник на животните, по-добре изберете чизми от еко кожа или велур, които също са отлично предложение. Единствено лачените чизми говорят за безвкусица, най-меко казано.

 

Чизми според дизайна

Най-красиви са изчистените модели, без връзки, без катарами и други декорации. Изчистените чизми сами по себе си са привлекателни, естествено заради тяхната височина.

Колкото до височината на тока, най-стилно изглеждат моделите с дебел и нисък или висок и тънък. Но в крайна сметка, всичко зависи от личните предпочитания.

 

Чизми според модела

Изборът на по-свободен или по-плътен ботуш, зависи от това с какви дрехи ще го носите. Така например, тесните чизми не си подхождат с дънки, дори и да са най-впитите.

 

Комбинации с чизми:

С панталон – единствено и само с тесни модели панталони, както и с клинове.

С поли и рокли – ако носите чизми с пола, рокля или шорти, изискването е да бъдат в тон с изчистен клин и чорапогащник. Само тогава се постига елегантно излъчване, а краката изглеждат по-дълги.

С аксесоари – сами по себе си чизмите са моден акцент, затова е препоръчително да не се прекалява с аксесоарите, както и с грима.

 

Съчетания с цветове

Най-добрите съчетания са с тъмните цветове – тъмно синьо, тъмно кафяво, черно, сиво, зелено и др. Те издължават тялото визуално и с тях ще изглеждате елегантно. Ярките цветове като червено, розово и жълто, са недопустими.  Дори да имате най-красивото тяло, комбинацията с ярки цветове ще ви направи да изглеждате лека жена.