Дамски кларкове от естествен велур

Posted by admin 26.04.2021 0 Comment(s)

Съвременните дамски кларкове естествен велур са добър избор и изглеждат мното стилно и модерно. В този пост ще ви дадем полезни съвети за грижа обувки тип дамски кларк естествен велур.

 

 

Кларковете от велур могат да се перат на ръка, но избягвайте да мокрите напълно обувките. Обикновено инструкциите за почистване на продукта са посочени на неговия етикет.

 

Специалистите препоръчват, за да почистите кларковете от велур, да става с помощта на гумена четка, оцет и амоняк, талк на прах и шкурка. Такъв арсенал ще позволи висококачествено почистване на обувките у дома преди измиване. Обувките трябва да се почистват внимателно, без да се използва сила.

 

За ръчно почистване ще е необходим сапунен разтвор. Той перфектно премахва уличната мръсотия от повърхността на велура. За да приготвите сапунен разтвор, трябва да вземете течен сапун или сапун за пране, като прах за пране без абразивни частици също е подходящ.

 

Ако за почистване на велур е избран перилен препарат, тогава е необходимо да го  разтворите обилно в топла вода. За да изчезнат всички зърна, струва си да добавите амоняк в съотношение 1:5. Ако зърната на праха останат във водата неразтворени, тогава след почистването е възможно образуването на сапунени петна по повърхността на велура.

 

Трябва да намокрите мека кърпа със сапун в приготвения сапунен разтвор и внимателно да измиете мръсотията от кларковете. Трябва да се внимава велурът да не стане мокър. Предварително трябва да се постави вътре в обувката смачкана хартия. За да премахнете сапунения разтвор от продукта, ще ви трябва нова кърпа и чиста вода.

 

За бързо изсушаване на велурени кларкове е идеално да използвате суха кърпа. Движете я по повърхността с накисващи движения. По време на изсушаване дръжте велурените кларкове далеч от радиатора или камината.

 

Когато купувате велурени кларкове, консултантите обикновено препоръчват закупуването на специални почистващи средства за велур. Този вид инструменти са най-добрияте, защото ви позволяват не само да измиете нежно кларковете, но и да им върнете техните блясък и красота.