Дамски обувки – модата през идващата есен

Posted by admin 01.10.2018 0 Comment(s)

В началото на всеки сезон правим една виртуална разходка в предложенията от модния подиум, за да видим дали всяка елегантна съвременна жена може да хареса поне един чифт обувки за своя гардероб. Само един ли? Нека да видим какво ни приготвиха дизайнерите за предстоящата есен.

 

Високите ботуши се завръщат. Всичко над глезена, в лъскав цвят, без обаче да се прекалява, завладя модния подиум. Острият връх и стабилният правоъгълен ток са основата за забележителни модели боти и ботуши. Изпълненията са подходящи и за зимата, но сред предложенията има и отворени боти, подходящи и за есента.

 

Елегантните тънки високи токчета също са отличително предложение от дизайнерските хрумвания. Много силно повдигната пета, неутрален стил, захванат глезен – бележат тенденциите при дамските обувки за специални и официални поводи.

 

Може да ви се стори странно, но белият цвят също се връща с гръм и трясък. През идващата есен, обувките и ниските боти в бял цвят се предлагат в най-различни разновидности. Чистото бяло е повдигнато на по-нисък ток, но с впечатляваща елегантност. Бяла обувка с висок черен ток, също е страхотен хит за сезона.

 

Токчетата на обувките заемат все по-странни и причудливи форми. Това е много силно изразено в моделите дамски обувки за идващата есен. Класическото токче е заменено от геометрични форми с кръгла база, или с правоъгълна база; по някои модели токчета се забелязват малки висящи гирлянди, а там където токчето е класически модел, декоративните бижута са по-елегантните рамки в горната част на обувките.

 

Не трябвa да се забравя, че на модния подиум се срещат и предложения, които шокират със своята нестандартност. Ако те не са подходящи за конвенционалния дамски вкус, то какво да кажем за завръщането на „змийската кожа“ като решение за облицовка на обувките. Нещо, което се смяташе за кич през изминалите години, през тази есен се завръща с гръм и трясък както при ботушите, така и при обувките с едър и стабилен ток.

 

Невъзможно е да се изчерпи всичко, което се случва на модния подиум, но изброените пет интересни тенденции в текста, показват ангажираността на дизайнерите към вечно търсещите нови решения за своето облекло дами.