Детски гуменки

Гуменките са лесно различими обувки, които в крайна сметка не може да имат прекалено голяма модификация на дизайна. Тяхната горна и долна част са добре различими и лесно можете да се ориентирате според моделите, които се предлагат на пазара.

 

Ето някои прости правила за избор на детски гуменки, които са важни, за да осигурите комфорт на децата и приятна игра навън. Защото в крайна сметка гуменките са такива обувки, които са предназначени за игра.

 

Детските обувки трябва да са с връзки, велкро или друга система за закопчаване. Като общо правило избягвайте детските обувки без гръб или плъзгащи се обувки. При гуменките няма как да сгрешите, защото те са с връзки. Така ще имате възможност да научите децата да си връзват обувките и да се грижат сами за тази част от ежедневието им. Има обаче и детски гуменки с велкро.

 

Потърсете гуменки, изработени от дишащи материали, като текстил или кожа. Освен че са по-издръжливи, те ще помогнат за поддържането на крака на детето по-хладно и изсушено, като помагат за предотвратяване на мехури, дискомфорт и миризливи обувки. На пазара има гуменки и синтетика, но и естествени.

 

Когато става въпрос за детски обувки, гуменките се придържат към важното правило – децата трябва да носят равни подметки. Нито много високи, нито много тънки. Подметката на гуменката е тази, която е дала името им, защото е направена от каучук. Това ще осигури сцепление и ще предотврати лесното подхлъзване на детето ви по хлъзгави повърхности.

 

Подметките трябва да са достатъчно здрави и дебели, за да предпазват краката от болка и нараняване, но подметката също трябва да е гъвкава, така че да се огъва заедно с стъпалото. Точно такива са подметките на гуменките.

 

Когато детето ви носи обувките и краката му са напълно изпънати, трябва да има малко място между ръба на пръста на обувката и ръба на пръстите на детето ви. Правилото обаче е да не купувате обувка, която е с един номер по-голям от реалния размер на крака на детето. Същото важи и за детски гуменки.

След като намерите обувки, които пасват и са подходящо проектирани за краката на детето, позволете на децата си да дадат информация кои обувки предпочитат. Непременно ще допринесе за по-добро пазаруване, ако успеят да изберат цвят или дизайн, който харесват от обувки, които пасват добре и са подходящи за растящите крака.