Дрехи и обувки - как да ги съчетаваме

Posted by vili 09.05.2016 0 Comment(s)

 Един въпрос мъчи жените, когато трябва да излизат навън или да се подготвят за работа – как правилно да съчетаят обувките с тоалета си. Нищо не е толкова страшно, ако се съобразите с няколко елементарни правила за външния вид. И не забравяйте, че все пак има и изключения. Ето кои са те:

 

 Лачените обувките на висок ток предразполагат носенето на официална рокля и поли до коляното. Не се препоръчва слагането им за ежедневна употреба обаче. Знак „стоп“ също стои пред съчетаването на лачените обувки с къса пола.

 

 В сезона на лятото обувките, с отвор на пръстите, са широко разпространени и желани от нежния пол, но при тях има едно правило – никога не ги носете с чорапи или чорапогащник.

 

 Обувките с високи токчета вървят с почти всичко – от рокли, до дънки и поли, като чрез тях се акцентира върху красивите крака. При тези елегантни обувки е важно да се избере правилна комбинация с нюансите на тоалета.

 

 Заоблените върхове на дамските обувки са перфектен избор за доста дрехи, но избягвайте да ги слагате, когато сте облечени с къси панталони. Така краката Ви ще изглеждат по-къси.

 

 Обувките на платформа не вървят „ръка за ръка“ с клиновете. Защо? Защото с този аутфит ходилата Ви ще изглеждат огромни.

 

 Ако обичате сандали с отворени пети, то не ги слагайте с дълги дънки или панталон, които ще скриват ефекта им. Рокля с дължина ¾ ще стои перфектно с тях.

 

 Ниските обувки тип “балерина“ са за ежедневна визия и подхождат всяка дреха, но бъдете внимателни с полите до коляното – може да Ви направят да изглеждате прекалено ниски и пълни.

 

 Летните ниски чехли и спортните кецове не се позволяват за официална вечеря или в строга работна обстановка. Към чехлите може да сложите дънки, шорти, ефирна рокля, но никога официален тоалет.