Дрехи, които да избягваме при разширени вени

Posted by admin 29.06.2016 0 Comment(s)

 Според статистиката 45% от жените днес имат разширени вени, а над 85% от дамите са предразположени да развият синдрома на подутите крака и болезнените пулсиращи вени в задната част на краката – най-вече ако водят уседнал начин на живот, което е доста често срещано явление днес. В случай, че страдате от разширени вени, вижте какви дрехи – а и не само – да избягвате, за да не задълбочавате проблема:

 

1.Твърде тесни панталони

 Можете спокойно да носите впити рокли и поли, но не и прекалено тесни панталони – особено ако са твърди или дънки. По-добре е да заложите на клинове, които да подчертаят фигурата, но не и да спрат още по-силно кръвообращението. Нещо повече: по начало за разширени вени се препоръчват специални стягащи чорапи, но те са по-меки от дънките, които задълбочават проблема.

2.Избягвайте тясно бельо

Най-вече прашките! Първо, те вече не са толкова модерни и второ, с тях напрягате други вени в тялото си, а веднъж създали си проблеми с тях, трудно можете да се оправите. Накратко, не носете тясно бельо в случай на разширени вени, защото можете да си докарате и хемороиди.

 

3.Забравете за прекалено високите токчета

Ако ще слагате обувки на високи токчета, нека са с платформа и само на специални поводи. Старайте се да оставяте краката да си почиват максимално повече време през деня, като носите удобни маратонки, кецове или обувки на равна платформа, но не и приравнена със земята. Тези платформи водят до набиване на петите, а в комбинация с разширените вени можете тотално да изгубите възможността да се разхождате за повече от 2 часа дневно. Освен това, сами ще забележите, че най-удобни обувки за вашия синдром са по-ниските, но със средна платформа, която да дава стабилност и устойчивост.