Футболни стоножки

Днес повече се спортува масово на спортни площадки с изкуствена трева. Там се играе футбол от аматьори и от професионалисти, които обикновено тренират там, или участват в турнири за забавление. На такива игрища макар и за футбол, не е добре да се играе с обикновени маратонки, а с футболни обувки направо е невъзможно. Затова на пазара има страхотна опция за обувки наречени стоножки. 

 

Нека да разберем какви обувки са "стоножките", за кого са подходящи и как да ги изберем правилно. Стоножките са спортни обувки и като дизайн много приличат на обувки за лека атлетика, но с различни шипове.

 

Моделите се предлагат в различни дължини на шиповете: с малки плоски шипове по цялата подметка – именно те дават името "стоножка" на обувката; има и модели със средни и по-големи, като при тях се търси отново носене според типа настилка. Шиповете също могат да бъдат с различен брой: от шест до четиридесет.

 

Как да разберете какъв точно модел - "стоножка" да си купите? Отговорът изобщо не е сложен. На първо място винаги е марката, след това колекцията, към която принадлежи даденият модел, името на модела и накрая съкращението за разнообразието от  модели. 

 

Ако пазарувате онлайн стоножки, трябва още като ги получите да ги мерите, не трябва да са ви нито по-малки, нито по-големи. За футболни обувки е противопоказно. Когато те ви прилягат по крака, с течение на времето, те ще се приспособяват още повече към неговата физика, докато не дойде време за смяна.