Как да боядисате кожени обувки у дома?

Posted by admin 02.03.2018 0 Comment(s)

Намирате вашите кафяви или черни кожени обувки за скучни? Искате да промените цвета им, но всъщност не искате да харчите цяло състояние? Тогава тази публицакия е именно за вас.

 

Първо почистете старателно чифта стари обувки, които желаете да пребоядисате. След това преминете към прилагане на новия цвят върху обувките

 

Следващата стъпка е да подготвите новата боя. Тъй като има налични безброй цветове за кожени обувки, можете да закупите кожена боя в зависимост от цвета, който желаете. Ще откриете, че кожените бои се предлагат на базата на пигменти и разтворители. Разликата тук е, че боите на базата на разтворители представляват кожени багрила, които изискват покритие, докато боите на базата на пигменти могат да минат без него.

 

Когато изберете правилния цвят, трябва да сте наясно как цвета се променя, когато се нанесе върху кожата. Не можете да вземете бели кожени обувки и да нанесете черна кожена боя и да очаквате цвета да се промени драстично. Има специфична цветова пътека, която трябва да се следва. Когато купувате багрило по ваш избор, говорете с продавача, работещ в магазина, за да ви насочи.

 

Когато изберете коя кожена боя ви е необходима, поставете маскираща лента върху обувките, които не изискват боядисване. Токове, подметки, шевове и всякакви декорации ще изискват маскираща лента. След това разклатете бутилката с боята, за да смесите добре цвета. Вземете дървена пръчка, за да разбъркате боята и отново разклатете бутилката.

 

За да нанесете багрилото, използвайте чиста гъба и леко я разтривайте върху обувкит с движения в една посока. Ако се използва допълнително боядисване, попийте първия слой с чиста кърпа. Нанесете едно покритие и изчакайте да изсъхне напълно.

 

Вторият слой се нанася върху обувките по подобен начин, така че цветът да остане и да е хомогенен. Оставете и второто покритие да изсъхне. Ако желаете, можете да поставите още един слой след това, за да получите правилния цвят на обувките.

 

Ако сте използвали покритие на базата на разтворител, нанесете горния слой, след като боята е напълно суха. Следвайте инструкциите, дадени на упътването върху бутилката, която сте закупили. След като се постави горният слой, оставете обувките си да изсъхнат в прохладно и добре проветрено помещение, където няма директна слънчева светлина. Когато обувките се изсушат правилно за около 12-24 часа, вече можете да носите вашите свежи и обновени кожени обувки.

 

Малко по-различен е процеса, когато кожените обувки имат лаково покритие. Ако това важи за обувките, които искате да боядисате, използвайте разтворител за лакиране, за да подготвите обувките за боядисване.

 

Както можете да видите, задачата да промените цвета на вашите кожени обувки сами, не е толкова трудна. Има определени инструкции, които трябва да бъдат следвани и целта ви ще бъде изпълнена без проблем. Ако сте скептични за това как ще изглеждат  обувките, можете да експериментирате с чифт кожени обувки, които са наистина стари и нямате нищо против да ги развалите. По този начин не само ще научите цялата процедура, но и ще запазите любимия ви чифт от експеримент.