Как да изберем чанта и колан?

Posted by admin 02.01.2019 0 Comment(s)

Средно голяма чанта, изработена от матирана кожа с твърда форма, ще подхожда добре на костюм или рокля в бизнес стил. Най-предпочитани са моделите с две или една дръжка със средна височина. Много често такива модели се предлагат и с една допълнителна дълга дръжка, но тази опция вече не е в бизнес стил. Можете да носите чантата с дългата й дръжка в съчетание с тренчкот, манто или палто.

 

Чанта с мека форма, независимо средна или голяма, изработена от кожа, велур или текстил, ще подхожда най-добре на спортни екипи и тоалети в бохо, хипи или етно стил. Такива чанти са удобни, като правило са в ярки цветове или се декорират с помощта на орнаменти и графичен дизайн.

 

За официални поводи като допълнение към една вечерна, коктейлна или празнична рокля, чантичките с различни размери, цветове и нюанси са абсолютно незаменими. Един добър избор на този моден аксесоар ще завърши по необикновен начин всеки външен вид.

 

Класическа успешна опция за избор на дамска чанта за конкретен повод е нейната комбинация с цвета на обувките. Ето защо, моделите обувки в неутрални цветове са толкова популярни: черни, кафяви и бежови. Обувки, сандали или ботуши, ако моделите обувки са добре подбрани, ще подхождат на всяка рокля или тоалет и няма да нарушават избрания стил. Разбира се, при условие, че те са подходящи не само по цвят, но и по стил.

 

Чанта, съчетана с основния цвят на костюм, рокля, палто или дори шал, също ще изглежда стилно. В същото време цветът на обувките следва да е неутрален, а моделът на чантата е добре да съответства на цялостния ви индивидуален стил.

 

Успешно съчетан с вечерна рокля, коланът следва да е в хармония, както с цвета на роклята, така и с цвета и текстурата на обувките или сандалите. Ако роклята се допълва от подобен аксесоар като колан, то той се избира, като се вземе предвид цветът и текстурата на обувките и чантата. Ако основният акцент във вечерната рокля е поставен върху бижутата, тогава той се избира така, че да не контрастира с тях.