Как да изберем удачни детски обувки

Posted by admin 23.08.2016 0 Comment(s)

 Миниатюрните детски обувки не са просто поанта на визията на детето ви. Те защитават нежните крачета от студ и лошо време. За това изборът на обувки за вашите деца е особено значим. Трябва да са удобни и комфортни и по мярка на детето. Детското краченце се нуждае от достатъчен комфорт, за да се развива правилно и успешно.

 

 За най-малките бебета обувките не се препоръчват, защото почти всички ортопеди смятат, че те вредят на правилния растеж на техните крачета. За да доставите топлина на бебешките крачета, най-хубаво ще е да заложите на пантофки от плат.

 

 Спокойно можете да обувате бебето ви до 6-я и 7-я месец в сходни обувки от еластичен и мек плат. Винаги предпочитайте естествени материи, така че да не се изпотяват детските крачета и да не стават алергични реакции. По този начин малките пръстчета ще имат възможността да се движат свободно. Но като се случи малкият човек да започне опити да се изправя, значи е дошло времето за избор и на първите обувчици.

 

 Понеже крачетата имат за цел поддържане на тялото на бебето, то тогава обувките е нужно да подпомагат тази функция. Важно е те да бъдат еластични и удобни, както и да са в удачния за детето размер, тъй че да не стягат крачетата и да не им причинят деформации и увреждания. След 7-я и 8-я месец, когато принципиално започват опитите на детенцето да се изправи на крачетата си. Най-доброто решение в този случай, според ортопедите, е детенцето да ходи босо по естествената повърхност – дървен под, трева, пясък и пр. Естествено в студените сезони това не е особено възможно, тъй че изберете обувка тип буйка с мека подметка. Според специалистите, по този начин ще се стимулират мускулните рецептори, които се намират в ходилото и така ще се укрепят малките мускули. За този период от детското развитие са удачни обувчици като кокетните момичешки ботушки, а също и обувките с красиво цветенце на тях.

 

 Когато детето стабилно проходи, е време вече да се закупят истински обувки. Хубаво е да се спазва същият критерий за материала, от който те са изработени. Той трябва да е естествен, за да не се запарват крачетата. От друга страна, подметката трябва да е еластична и гъвкава, с грайфер, за да не се случи да се пързаля. Ако ви харесва модела с апликираното цветенце, може да го откриете и във варианта с подметка за вече проходили момиченца.