Как да постигнем перфектното съчетание между обувки и чанта

Posted by admin 01.12.2016 0 Comment(s)

Подходящият избор на обувки и чанта ще допълни невероятно вашата визия, ето защо не пропускайте да се запознаете с някои общи правила за съчетанието им. Целта е да се постигне такава комбинация, която да ви представи във възможно най-хармоничен вид, допълвайки ефекта на тоалета. На какво да обърнете най-голямо внимание при избора на чанти и обувки?

 

По отделно те могат да изглеждат страхотно, но идеята е да изглеждат така и когато се носят в комплект, в противен случай ще се развали ефектът на цялостната визия. По отношение на формата едва ли може да се допуснат фатални грешки, но спрямо материите и цветовете е необходимо да сте по-внимателни. Например, кожа и велур си подхождат добре, както и плат и велур. Метални орнаменти обаче не се препоръчват в комбинация с леки материи.

 

Аксесоарите също са много важни и трябва да хармонизират както с тоалета, така и с чантата и обувките. Освен, че разнообразяват цялостната ви визия, аксесоарите могат да ви помогнат при цветовите съчетания. Така например, ако искате да засилите хармонията между обувки и чанта в различни цветове, добавете шал, брошка, колие или друг аксесоар в някой междинен тон. Друг трик е в горната част от облеклото да добавите украшение с цвета на обувките, а в долната – детайл с цвета на чантата.

 

При съчетаване на чантата и обувките според цвета, вариантите са разнообразни. За деловите костюми е добре, ако и двете са в един и същи цвят или поне в близки нюанси. Бизнес облеклото се е наложило най-вече в цветове като бежово, сиво, кафяво, черно и бяло. Разбира се, не е задължително да се робува на стереотипа. Ако искате да постигнете повече оригиналност и да освежите цялостната визия, заложете на различни цветове, дори и когато става дума за постигането на делови вид. Контрастите също са подходящи, но без, разбира се, да се прекалява.