Как да се определи дали обувките са кожени?

Posted by admin 01.09.2018 0 Comment(s)

Обувките са важна част от гардероба, така че когато го купите, не искате да направите грешен избор. Всеи човек се старае да избере качествен, удобен и издръжлив продукт. Това желание в повечето случаи се припокрива с предпочитанието към чифт кожени  дамски обувки или дамски боти, които се считат за най-надеждните и стилни.

 

На италиански език естествената кожа се превежда като "vera pelle", на немски език - "echtleder", на френски - "cuir", на английски - "genuine leather". След това обърнете специално внимание на вътрешната страна на продукта, където няма подплата.

 

Не е тайна колко трудно е да се избере подходяща чифт обувки, а основната трудност е да се разграничат моделите от естествена кожа от тези от изкуствена кожа. Това не винаги е лесно дори за опитен експерт по стоковите технологии, да не говорим за обикновените клиенти. За съжаление, на днешния пазар често можете да намерите обувки от фалшиви материали, които се продават като истински кожени изделия.

 

Ето защо, преди да купите следващия чифт обувки, се информирайте за триковете на търговците, които ще ви помогнат при избора.

 

Първо, когато намерите чифт обувки, които ви харесват визуално - не бързайте да ги купувате. Обърнете внимание на наличието на етикет с информация за материала, от който е произведен продукта. Тази информация се поставя под формата на условни изображения в таблицата. Например, ако е посочено, че моделът е от кожа, най-вероятно е така. Съответно, диамантеният модел означава, че материалът не е естествен ако продавачът ви убеждава в нещо друго, то значи се опитва да ви заблуди.

 

За съжаление, информацията на етикета не винаги може да ви предпази от фалшифициране, а и не всички производители пускат обувките си с етикети. Ако обувките се внасят, можете да опитате да потърсите надписа в кутията на обувките, за да се уверите, че продукта е изработен от естествена кожа.