Какво да направите ако обувките ви се пързалят?

Posted by admin 16.05.2018 0 Comment(s)

Когато сте в компанията на високопоставени лица, които ви чакат да започнете презентацията си, последното, което искате е, да се подхлъзнете и да се озовете на пода. Дори това да се случи сред близки хора, неудобството и срамът остават същите.

 

Ако ви е присъщо да се спъвате и падате на всяка крачка, тогава вината е у вас. Но причината също може да бъдат вашите обувки.

 

Често обаче ние сме небрежни и не обръщаме много внимание при избора на обувки. Смята се, че функцията им е само да пазят краката. Когато сте изложени на среда, която изисква да ходите по хлъзгави повърхности през целия ден, трябва добре да подберете подходящия чифт.

 

Направете обувките устойчиви на подхлъзване

 

~ Ако ви се случва да падате почти всеки път, когато вървите повече или спортувате с определен чифт обувки, опитайте се да залепите две лепенки на стъпалото, в края на пръстите. Поставете ги и на петата, за да подобрите сцеплението. Това ще предотврати по-нататъшни падания. Освен това е лесен и евтин начин да предотвратите подхлъзването.

 

Противоплъзгащи подметки

 

~ Друг много интересен и дълготраен метод, който ви позволява да ходите безопасно, е да прикрепите неподхлъзващи се допълнителни подметки на долната страна на обувката. Заедно с осигуряването на комфорт и безопасност от подхлъзване, те също така запазват целостта на подметките по-дълго време. Човек може да купи чифт устойчиви на подхлъзване подметки сравнително евтино.

 

~ Ако стелките на обувките не са с подходящ размер спрямо тях, един от начините е да ги прекроите. Не прекалявайте като и не ги изрязвайте прекалено. Така има опасност да получите обратен ефект.

 

~ Ако това не е достатъчно, напръскайте със спрей за коса подметките на обувката. Не носете обувките незабавно. Нека се изсушат добре.

 

Стегнете каишката на сандалите с високи токчета

 

~ Когато носите вашия любим чифт високи сандали пристегнете каишката около глезена. Това ви помага да запазите баланса си, докато се движите. Добре стегнатата каишка може да ви осигури необходимата стабилност и да намали опасността от подхлъзване и падане.