Какво казват обувките за собствениците?

Posted by admin 10.05.2018 0 Comment(s)

Стилистите казват, че половината от успеха на цялостната визия зависи от обувките. Нищо чудно, че според тях от състоянието на мъжките обувки може да се научи много за собственика им. Същото важи и за женския шкаф с обувки.

Ето няколко идеи как да поддържате обувките си винаги в добро състояние:

 

Добре е да разполагате с повече чифта обувки

Желателно е в продължение на един сезон да има най-малко два чифта обувки, особено ако ползвате кожени изделия. Обувките се носят в продължение на много часове на ден, така че се нуждаят от почивка, за да възстановят формата си. През нощта кожата може да не изсъхне, а влажна лесно се деформира. На тази собственост се основават някои методи за опъване на тесни двойки.

 

Използвайте доказани, правилни методи на сушене

За предпочитане е обувките да изсъхват естествено - това важи, както обувките от естествена кожа, така и за тези от съвременни материали. Използването на сушилня може да доведе до причиняване на неравномерности по кожата и загуба на еластичност, а материалите за освобождаване на влагата ще престанат да изпълняват функциите си, което прави нова и доста скъпа двойка безполезна.

 

За да се ускори сушенето, можете да използвате добрите стари вестници. Намачкайте хартията и напълнете обувките с няколко слоя. Желателно е горният лист да не е изцяло снимки и илюстрации, в противен случай можете да направите непланирано декупаж, особено ако обувките ви са върху леки. Ако е необходимо, алтернатива на вестниците може да бъде тънка хартия или торби от ориз.

 

Използвайте дървени подложки за сушене и съхранение

Ако стелките са подвижни, издърпайте ги навън - така че всичко да изъхне много по-бързо. Ценителите на обувки могат да поставят дървени тампони за сушене в тях - те ще помогнат на обувките ви да запазят формата и да абсорбират излишната влага. В допълнение, пластмасовите елементи с пружини е по-добре да се използват при сезонното съхранение, тъй като пластмасата не е хигроскопична.