Какво трябва да знаем за носенето на платформи?

Posted by admin 02.08.2019 0 Comment(s)

Платформите са начин за предпазване на краката от пътния прах. Техният възход е от 1930-те до 50-те години, но лудата тенденция по носене на платформи периодично идва и си отива през следващите години.

 

Първият широко разпространен модел обувки на платформи ги прави известни в цял свят. Този модел с подписа Моше Кимел е носен от актрисата Марлене Дитрих прави голямо впечатление в елитните кръгове на Бевърли Хилс.

 

Малко след това платформите набират популярност като обувки за танци в дискотеките и така започва цяла нова ера. През 70-те платформите доминират и момичетата са готови да завладеят света с тях...

 

В периода на женската революция в модата подтиква дизайнера Вивийн Уестууд да проектира платформи с височина 22 см., докато с много по-ниски, около 13 см., супер моделът Наоми Кембъл излиза по модния подуим и оставя завинаги ярък спомен в паметта на жените по цял свят.

 

Платформите остават живи на сцената, без да губят своите почитатели. Момичешката група, Spice Girls, ги носи в техните видеоклипове и конценти на живо, съживявайки тенденцията, която преминава към героите на Дисни в индустрия, която разцъфтява през 90-те и по-младите поколения се влюбват в тях.

 

Какво трябва да знаем, преди да купим платформи?

 

Съвет # 1

Те изглеждат страхотно с бяло в тоалети в Бохо стил. Платформите са отлична идея за носене през летните месеци. Те могат да създадат лек монохромен вид, а може и да създадем тоалет с ярък контраст, ако изберем сходен или противоположен оттенък от дизайна на нашето облекло.

Изберете отворен на пръстите модел, за да покажете вашия педикюр и ги съчетайте с изискана лятна чанта, която ще отговаря на този стил.

 

 

Съвет # 2

Добре е да се грижите за вашите платформи, особено във времето, когато температурите се покачат. Това се отнася и за материалите, от които са направени техните подметки. Добре е материалите, от които са изработени, да позволяват на краката ви да диша. Например, изборът на тънък корк с лека и широка ивица, която няма да ви стяга в моментите, когато топлината генерира оток.

 

 

Съвет # 3

Вие, също така, може да тествате избора на спортни обувки с платформи, ако харесвате спортния вид. Той е идеален за лятото, а дизайнерите постоянно  създават колекции, които следват пътя към комфорта и елегантността.

 

 

Съвет # 4

Дори в офиса и в професионална среда могат да се носят обувки с платформи. Особено през лятото, когато правилата към облеклото и аксесоарите не са толкова строги, има изтънчени дизайни, които хармонично се вписват с костюми с поли или панталони.

 

 

Съвет # 5

Най-добрият начин да покажем краката си е да комбинираме сандали с платформи с миди поли. Ако тялото ни позволява това, можем да покажем нашата талия с къс топ.

Също така, можем да комбинираме широка пола с бяла риза и любимите ни платформи.