Класическото високо токче

Posted by admin 06.06.2016 0 Comment(s)

 Каквото и революционно решение да се случи в обувната индустрия, в дизайнерските решения и в търсенето на пазара на обувки, то сякаш дамските обувки с висок ток остават на пиедестала. Означаващи стил, класа, блясък и самочувствие. За да се стигне обаче до тези символи свързани с високия ток на дамската обувка е изминало много време и много интересни модни събития.

 

 Токът е едно просто изобретение, прикрепено към подметката на обувката и поставено под петата. Основната му функция, такава каквато е била в началото е била да увеличи баланса, чак след това са се намесили естетическите функции, свързани с увеличаване на ръста или за тласък на прасеца. Токът може да се прилага на различни мъжки и дамски обувки, ботуши или сандали.

 

 Историческите сведения за поставянето на токчета на обувките датират още в древна Персия. В късното Средновековие сведения за обувки с ток се срещат в Турция и в източна Европа. Но най-вече като модно решение за дамски обувки, токчетата започват да се появяват в благородническите дворове в западна Европа. Дори самата Катерина Медичи на сватбата си през 1533 г. е носела обувки с висок ток, които след това са се превърнали в стандарт за дамите от благородническите фамилии в цяла западна Европа.

 

 В последните години, с настъпването на новите технологии в производствения процес, особено за класическите дамски обувки с висок ток, се въведе стандарт на производство на самите токове, така че да осигуряват повече здравина, стабилност и сигурност за дамите. Така че, избирането на различните модели на различните брандове, които се предлагат да се обосновават предимно на естетическата им страна и на съчетанието им с облеклото, без дамите да се притесняват за странични проблеми. Пластмасата се топи и се инжектира в калъпи, самата иновация е довела до възможността за реализиране на токчета в най-разнообразни форми, често немислими при стария метод.

 

 Дамите знаят най-добре - няма нищо по-добро  от  стилно облекло, качено на обувки с висок ток.