Летни детски обувки за повече сигурност и комфорт

Posted by admin 06.06.2017 0 Comment(s)

Когато пазаруваме облекло за децата си, винаги се съобразяваме с две неща: първо мислим за сигурността им чрез конкретните дрехи и детски обувки, които купуваме и веднага след това за удобството им, което ще позволи на децата да се разгърнат в своята игра. Чак след това идва красотата на обувките и привлекателният външен вид.

 

Още по-хубаво става, когато децата сами изберат модела, от гледна точка на красота и декорация, защото както знаем красотата в детските очи е особено субективна. Някои деца искат на обувките си да имат анимационни герои, досущ като при спалното си бельо. Момиченцата избират едни цветове, момчетата други. На една възраст искат едно, след само година нещо съвсем друго. Затова поне до естетическия вкус, нека те избират своите детски обувки. На родителите остава просто да контролират материята, удобството, сигурността и подходящото време за носене.

 

Идва лято, а то се характеризира с горещо и сухо време. Това значи, че краката на децата е желателно да бъдат по-често оставени да ‘дишат’ и да не бъдат затваряни постоянно в обувки. Затова е хубаво малките да имат удобни детски сандали, за разходки. За игра в махалата и на улицата е задължително да имат удобни маратонки, които няма да се скъсат на втората седмица. Затова трябва да се търсят модели детски маратонки, които са издръжливи и от материя, която не позволява прекаленото образуване на влажна среда във вътрешността .

 

Летните детски обувки, в зависимост от предназначението, трябва да осигуряват най-пълноценно своите функции. Те ще са сигурни, ако са от здрава материя; например сандалите трябва да имат здрави каишки, които няма да се скъсат при първото натоварване, защото всяко неочаквано скъсване, може да доведе до контузия. Обувките и маратонките трябва да с удобни, да не стягат децата и да им образуват мазоли след като са ги носели; не трябва да затрудняват походката им, нито да я променят и със сантиметър. Ето това трябва да се гледа, за да има повече сигурност за децата.