Материали, декор и стилове при актуалните мъжки обувки

Posted by admin 07.01.2017 0 Comment(s)

Сред използваните текстури при мъжките обувки са кожата, велурът, набукът. Тези материали имат висока устойчивост на атмосферни влияния, атрактивни външни характеристики и осигуряват приятно усещане при носене.

 

Декорации: лого на марката; оригинален шнур; контрастнит релефни подметки; вложки от козина; метални аксесоари; състарена кожа; перфорации; бретони, пискюли и др.

Цветове: Що се отнася до цветовете – има голямо разнообразие. Скромните цветове са за предпочитане, но има и светли модели. Цветовете са: бордо, синьо, сиво, кафяво,  кафе, черно.

Обувките могат да бъдат и черно-бели а също и украсени с принтове като анималистични, абстрактни, графични, и най-вече кожата на влечуго.

 

Модерни стилове:

Хит през предстоящия сезон са обувките тип Челси. Те са без катарами и шнурове с еластични вложки от двете страни. През есента и зимата, дизайнерите предлагат още лакирани модели и боти във "винтидж" стил.

Дезърт са боти от велур на подметка от креп или гума с шнур. В горната част са украсени с плетени маншети.

Брутал са високи ботуши, които са тенденция още от 2015 г. Дизайнерите предлагат модели с шнур и козина на глезена. Много дизайнери предлагат в своите колекции и каубойски и армейски тип ботуши, но такива модели изискват внимателен подбор на други продукти, за да се създадете един завършен образ.

Елегантни боти – незаменими в гардероба на мъжа. Актуалните модели могат да са или с цип, и без, с широка или стеснена горна част. Те са са разделени на два типа. Първите са в спортен стил с дебела подметка, а вторите с остър нос и малка пета.

 

В зимния сезон все още са популярни модните мъжки непромокаеми обувки, и това са не само класическите гумени ботуши а също и типа Оксфорд, Челси  и класическите маратонки. Дизайнерите предлагат интересна новост продукти от пластична кожа, визуално тя не се различава от нормалната кожа, уникална е с това, че не пропуска влага.

Източник: Магазин за обувки  MES.BG