Макси мода – кои са актуалните тенденции за годината?

Posted by admin 26.02.2020 0 Comment(s)

Така наречената Макси мода не се отличава значително от модата, предназначена за хора с „нормално” телосложение. Едрите дами и господа също са ангажирани да следват повелите на модния бранш, в случай че желаят да бъдат облечени стилно и модерно. Какво е препоръчително да носят дамите с пищни форми, и от кои модни грешки трябва да бягат на всяка цена?

 

Торбести, развлечени дрехи – категорично не!

 

Повечето пищни жени допускат груби грешки в облеклото, стараейки се да прикрият някои телесни дефекти. За този проблем голяма вина имат и производителите на дрехи „Plus Size”, които по никакъв начин не предлагат кройки, подходящи за едрата женска фигура. Обикновено дрехите се оставят максимално широки. Толкова широки, че чак безформени като торби.

Според модните тенденции за 2020г., жените с извивки трябва да се обличат стилно и елегантно, тоест с рокли, поли и блузи, които не са нито твърде широки, нито пък плътно прилепнали по тялото. Дрехата е желателно да пада свободно, за което е нужно да бъде леко разкроена в долната част.

При тазгодишната дамска мода за жени с по-едро телосложение акцент е мярката. Дънките тип клин са категорично забранени, но и шалварите не са добър избор. Панталоните с ниска талия не са ОК, но пък и тези с много висока не стоят добре на дамите с по-едър ханш. Те имат свойството да уголемяват оптически ханша, правейки го доста по-едър, отколкото всъщност е.

 

Принтът – ключов фактор за добрата визия

 

Тенденциите на Макси модата бяха въведени, за да се спре злоупотребата с конкретни модни десени, които не стоят красиво дори на слабите представителки на нежния пол, а какво да кажем за тези с апетитни извивки? Анималистичните принтове (леопардови, тигрови, зебра и змийска кожа) превръщат всяка дебеланка в нелепо изглеждаща лелка.

От друга страна модната индустрия категорично не смята, че жените с едро тяло трябва да носят единствено едноцветни дрехи в тъмни и убити тонове. Макси мода 2020г. се придържа към трендовете от последните години в това отношение – не повече от три цвята в десена, и по възможност фигурите на принта да не са твърде големи.  Райето е добър избор, но само ако съчетава тънки с по-едри линии.

 

Твърдо не на равните обувки

 

Модните корифеи забраняват категорично на пълничките жени да носят равни обувки, с някои малки изключения. Обувката с равна подметка прави жената по-ниска и още по-закръглена, отколкото е в действителност, докато в случая е нужно тялото да се издължи оптически, за да изглежда колкото се може по-стройно и елегантно.

Обувките с равен и нисък ток правят краката по-пълни и къси, докато високия ток ги издължава и им придава финес. Каишките, обхващащи глезена, го вталяват и придават на цялостната женска визия солидна доза сексапил. Равните подметки са позволени само на плажа и при разходки сред природата. Токчетата властват през тази година дори в ежедневния дамски аутфит.

Говорейки за равната обувка, която кара дамите с наднормено тегло да изглеждат далеч от бляскавата визия, към която се стремят, е редно да изтъкнем и друг често срещан проблем – носенето на мъжки дрехи. Това, че в магазините за конфекция дрехите за големи хора са представени като „унисекс” изделия, съвсем не означава, че жената с извивки трябва носи мъжки панталони, ризи, блузи и якета.

Според Макси мода 2020г. жената следва да бъде жена повече от всякога.Препоръчваме дрехи да се пазаруват единствено от специализираните магазини за Plus Size облекло – физически и онлайн такива. Облеклото там е скроено и ушито съобразно нестандартната физика на жените и мъжете.