Маратонките на 2016

Posted by vili 09.03.2016 0 Comment(s)

 Нека поговорим малко за маратонките. За най-удобните и практични модни аксесоари на краката ни. Няма човек, който да не ги харесва. На колко жени не им се е случвало да поискат да захвърлят високите токчета и да стъпят на равна подметка. Кой всъщност ги е измислил?

 

 Съвременните модели са изработени от много лека пяна, която е еластична и се разтяга като пружина. Също така съдържат един интересен материал – кевлар - органичен полимер, устойчив на влага и гниене, също на висока температура – 450 градуса Целзий.

 

 Маратонките се свързват със стрийт стила – свободен спортен стил, който позволява носенето на удобни ниски обувки, без строги костюми и тесни рокли.

 

 За тази година си остават така модерни маратонките с платформи. Някои не харесват точно този тип, защото ги смятат за груби и зле изглеждащи, но всъщност са много удобни. Ако искате да сте в крак с модата, заложете точно на такъв вид спортни обувки. Съчетават се много добре и с дънки, спортни поли, екипи и т.н.

 

 Що се отнася до цветовете, дизайнерите са категорични – колкото по-цветно, толкова по-добре. Жълтото, сребристото и златистото, както електриково зеленото и лилавото са хит сред цветовете за 2016 при маратонките. Ако сте традиционалисти, спортни обувки в бяло, черно и червено си остават за вас.

 

 Тенденцията този сезон предразполага спортните обувки да бъдат обсипани с цветя и флорални мотиви. Нека това не ви стряска, когато пазарувате и видите маратонки с червени рози по тях например.

 

 Диапазонът на модните маратонките за тази година е голям. Със сигурност ще намерите Вашия перфектен чифт.