Мода и момичетата хипстери през 2016

Posted by vili 01.02.2016 0 Comment(s)

Интересен поглед за модата и момичетата хипстери през 2016

 

 Трудно може да се говори за must have в модата на хипстерите, защото се предполага, че техния стил се ръководи от абсолютната индивидуална свобода на избор. Но когато се забележи тенденция и при тях, трябва модната критика да забележи откъде се появила и как се е прокраднала в гардероба им.

 

 Субкултурата на хипстерите, вече е поп-култура; хората масово харесват да избират и носят дрехите си индивидуално, по свой собствен вкус. И ако за мъжете това е някак си не толкова вроден инстинкт, то при жените е цяло изкуство. През 2016 , момичетата и жените обладани от хипстер идеите, продължават да комбинират различни стилове, прокарвайки през тях индивидуално докосване и виждане за облеклото.

 

 Една от тенденциите е тоталната смесица на различни роли. Много лица в една линия. Например комбинацията от полицейски очила, рокерско яке, под чиято естествена кожа наднича тениска с мистичен поглед на животно. Линията надолу продължава с гръндж- риза омотана около кръста и късите отрязани дънкови панталони. Или пък, на плажа през следващото лято да се покажете по бански костюм сътворен от древни фолклорни или индиански мотиви.

 

 Страхотното в тази смесица от различни роли е в миксирането на неща, които така или иначе са отдавна в гардероба. Затова те са толкова ефектна комбинация за ежедневно ползване. По улиците могат да се видят изумителни комбинации, с добавените към тях аксесоари, които внасят контраст, понякога и дисбаланс заради различните размери на комбинираните дрехи.

 

 Тази тенденция води до идеята, че стилистиката налагана от многото появили се през годините музикални и субкултурни течения започва да отмира. Затова хипстър поколението намира ниша, чрез която създава свой собствен поглед върху самата натрупаност. Голяма част от поколението млади жени и момичета отказват да следват модата, запазвайки спомена за нея в съчетанието на дрехите си, от това, през което са преминали – като увлечение и мода.