Мода и стил – няколко съвета за жени – II-ра част

Posted by vili 22.01.2016 0 Comment(s)

Още от навиците на стилните жени

Продължаваме със следващите съвети какви навици трябва да добиете, за да бъдете в крак с модата.

 

Стилните жени:

 

Знаят къде отиват

В случая, избират дрехите си според повода, за който се приготвят. Да, едно е да излезете да пиете кафе с приятелки, а друго е фирменото парти с всички началници. Винаги се старайте да изглеждате стилно и на място, но не забравяйте и комфорта.

 

Със сигурност ще привлечете внимание с късата си пола, но освен това непрекъснато ще се притеснявате докъде точно се е вдигнала.

 

Облича дрехи, които са й по мярка

Може и да пази съсипаната си любима блуза или вече отеснели дънки, но не ги носи. Не го правете и вие! Без значение дали моделът отново е на мода или колко много сте се харесвали в дрехата. След като тя не ви става или не изглежда добре, няма да се чувствате толкова удобно, колкото си мислите.

 

Не се страхува от аксесоарите

Аксесоарите са тези, които може да направят от обикновените дрехи, стилен тоалет. Точно това е правилото, което спазват стилните дами, не пропускат да сложат красива гривна или стилно колие, както и да покрият с шал разголените си рамене.

 

Носят обикновени дрехи вкъщи

Не си мислете, че всичко е както по филмите – стилните дами не се разхождат вкъщи с високите си токчета и не носят официални рокли, докато домакинстват. За тази цел има по-подходящи дрехи – клин, анцуг, спортен панталон. Така ще предпазите хубавите си дрехи от петна, намачкване и няма да изглеждат захабени.

 

Грижат се за дрехите си

Знаем, че след работа, вкъщи първото нещо, което правите е да съблечете дрехите си и да захвърлите сутиена, без значение къде. Да, но това е пагубно за добрия външен вид на дрехата. Затова създайте навик веднага щом съблечете дрехата да я сгъвате или закачате на закачалка, където тя ще бъде готова за следващото обличане.