Модата на носенето на чорапи със сандали

Posted by vili 10.03.2016 0 Comment(s)

 Често бързаме, времето не ни стига, обличаме и обуваме каквото ни падне под ръка. Не се съобразяваме дори с елементарното съчетаване на обувки с чанта, например.

 

 Модни специалисти събраха на едно модни гафове, които трябва да се стараем да избягваме, за да не изглеждаме нелепо. Така че преди да излезете навън, погледнете се в огледалото и се уверете, че  във вашата визия не се откриват изброените 5 гафа –

 

  1. Много тесни или много широки дрехи – грешен размер.
  2. Натрупаност от аксесоари – прекалено много кичозност.
  3. Обувки с чорапи – това е най-големият гаф за всички времена според британките.
  4. Излишна показност – силно изрязани деколтета, прекалена голота, къси поли и рокли.
  5. Неправилно съчетаване на цветовете – подвижен цирк, грешни цветови комбинации на дрехите.

 Всъщност точка 3, носенето на чорапи с обувки и сандали, е малко противоречиво. Във Великобритания са гласували за този гаф като модно недоразумение на века, но всъщност доста холивудски знаменитости прибягват до трикове в облеклото и се възползват от негативите, превръщайки ги в свой плюс. Сара Джесика Паркър например е забелязвана често да носи сандали с чорапи. При това има и последователки в САЩ и Европа. Модните дизайнери дори се шегуват и казват, че няма нищо по-хубаво от гафовете – на тях те основават следващата си колекция. И ето че дойде стрийт модата на носенето на чорапи… със сандали и обувки. Как да го направим правилно, за да не изглеждаме смешно на улицата?

 

 За дължината на чорапа трябва да кажем едно – или до глезена, или до коляното. Средно положение е почти недопустимо. Казваме почти, защото пък при някоя жена може и да стои фешън.

 Избирайте, както мрежести, така и плътни чорапи. Нека те да допълват визията и да не се открояват с ярки цветове. Внесете нотка свежест в ежедневния си тоалет.

 Не слагайте вълнени чорапи – за тях свети червена светлина. Забранени са аксесоарите от вълна, дори и при обувките с високи подметки.

 

 Шокирахте ли се от тези предложения? Точно това е желанието на повечето дизайнери – да накарат жената да се чувства различна, красива и със самочувствие, каквото и да сложи. А ние да ви дадем идеи за идващата пролет.