Модерни обувки пролет-лято 2016

Posted by vili 18.02.2016 0 Comment(s)

Обувки с плоски платформи, Летни сандали, Обувки с акцент на глезена, Обувки с тънки ремъчета, Обувки в японски стил

 

 Сега ще ви заведа на пътешествие в света на модните тенденции сред обувките в колекциите на дизайнерите от сезон пролет – лято 2016. Ето няколко от тях:

 

 Обувки с плоски подметки или платформи. Вече няколко сезона не угасва популярността на плоските остроноси обувки в източен стил, както и обувките в японски стил тип сабо с плоски подметки или платформи,  тук още спадат и еспадрилите и вече не толкова обикновените домашни чехли.

 

Летните сандали. Това е една от летните обувки, която от раздела модни престъплениия премина в категорията – обувки, които задължително трябва да имате особено ако сте от тези, които следвате усърдно модните тенденции. Как обаче да  предвидим, че сандалите вече се носят с чорапки? Все пак не прекалявайте с тази модна тенденция и носете своите сандали на бос крак.

 

Обувки с акцент върху глезените. Тази очарователна ретро тенденция се озова вече и на съвременният моден подиум и се очертава да остане дълго там.  Не трябва да се носят такива обувки дами с по-широки и или къси крака,  особено в съчетание с къси или средни поли. За да се неутрализира възможността за такава грешка трябва да обмислите варианта с презрамки по-близо до петите.

 

Обувки с шнурове или тънки презрамки.  Това е така наречената мода на римските сандали, която се изразява в огромно количество ремъчета, тънки кожени връзки или шнурове, заплетени около крака. Този тип обувки наистина са красиви, но има една голяма трудност – трябва всеки път да се затяга всеки каиш поотделно, ако е заложено в дизайна.

 

Обувки в японски стил. Модното сабо, за което говорихме по-нагоре – обувка на дървена подметка с много висока платформа, е наистина в автентичен японски стил. Тя сякаш бинтова крака ви и е една от от най-ярките тенденции при обувките сезон пролет – лято 2016 и можете да ги намерите при много и различни стилове.