Модерни обувки пролет-лято 2016

Posted by vili 19.02.2016 0 Comment(s)

Джапанки, Обувки на висока платформа, Обувки с плетен дизайн, Обувки с ниски токчета, Обувки на квадратни токчета

 

Пролетта хлопа вече на прага и затова дизайнерите вече представят своите колекции пролят – лято 2016 и модните тенденции при обувките. Ето някои от тях:

 

Джапанките

 Това са възможно най-летните обувки. Те, естествено, са и най-подходящи за този сезон. Джапанките, които преди са се считали за твърде отдалечени от представителите на висшата мода, вече са в категорията  - нещо, което задължително трябва да имаш. На вашето внимание сега се предлагат и джапанки с токчета, на платформи, в каубойски, източен, японски стил, както и класическият без задна част.

 

Обувки на висока платформа

 Ерата на 90 – тя се завръща с пълна сила, а с нея и кроп-топа и неоновите разцветки, както и обувките на високи платформи, които можете да видите в клиповете на Spice Girls.

 

Обувки с плетен дизайн

 Образът на мрежата се превърна в един от най-новите хитове на сезона пролет – лято 2016. Него можете да го видите в рокли, поли, чанти и дори панталони. Няма нищо изненадващо в това, че тази тенденция не подминава и обувките. Тя отново позволява на момичетата да поемат риска да открият петнист тен на краката си. Най-добре изглеждат плетените боти и ботушки до глезена.

 

Обувките с ниски токчета

 Този вид се нарича още „котешки крачета“. Ниските токчета са прекрасна алтернатива на високите такива. Сега те не се считат за подходящи само за дами на достопочтена възраст. Младите момичета, които се стремят към удобство, могат да го намерят в чифт обувки или боти с ниско стабилно токче. Най-много такива обувки се появиха в колекциите на някои известни дизайнери.

 

Обувки на нисък квадратен ток

 Тази тенденция е още по-впечатляваща от предишната. Достатъчно е да видите няколко колекции от такива обувки, за да забележите големия брой модели от такъв вид. Квадратните високи токчета може да изглеждат умишлено тежички, но дизайнерите усилват тази черта, изнасяйки токчетата на обувките зад задните части.