Модни грешки – никога повече

Posted by vili 10.02.2016 0 Comment(s)

Съвети за мода и стил

 Случвало ли ви се е да установите, че роклята ви прозира бельото? При това, когато вече е късно да промените този факт?

 Да, изключително неловко. За да си спестите в бъдеще такива ситуации, сме подготвили няколко съвета за добра визия.

 

 Подходящо бельо

 Само взирането в огледалото съвсем не е достатъчно. Има определени моменти, в които бельото може да бъде доста забележимо.

 Например в комбинация с по-леки материи и при определен ъгъл на светлината. Вие може и да не виждате нищо странно пред огледалото, но когато излезете навън, истината лъсва…

 

 Помолете някоя приятелка или направете селфи на… дупето си. Да, може да звучи странно, но ако нямате под ръка който да ви помогне, се стига до отчаяни мерки.

 Фиксирайте телефона на по-отдалечено място и застанете на слънце. Повечето модели апарати разполагат с гласова команда за снимане.

 

 Подходящи обувки за всеки панталон

 Може да допуснете тази грешка при комбиниране например на широк панталон или гащеризонче с балеринки. Това оптически скъсява краката и освен, ако точно това не е целта ви, не препоръчваме да рискувате.

 Когато дължината на панталона е 7/8, той акцентира върху глезените. Не ги покривайте с кецове или боти.

 При плътно прилепнали дънки е нужен акцент, нека той да бъде при обувките.

 

 Внимавайте с аксесоарите

 Всяка визия трябва да има акцент. Може да изберете между цвета на дрехите или аксесоарите – никога и двете. Ако се спрете на цветен тоалет, нека чантата и обувките бъдат по-неутрални и обратно – може да сложите яркочервена чанта при бял или изцяло черен тоалет, сивото също е добър избор.

 Ако чантата е с много елементи и привлича погледа, облечете панталон или дънки с изчистен топ или риза.

 

 За цепките и голите гърбове

 Много секси изглежда вечерна рокля с цепка или пък друга дреха, която при движение открива някаква част от краката или красивия ви гръб.

 Важно правило е да се чувствате комфортно и да не се налага да придърпвате и намествате съответната дреха, за да не се случат неприятни за вас ситуации.