Модни тенденции при обувките есен/зима 2020/2021

Posted by admin 17.08.2020 0 Comment(s)

Обувките са били и си остават един от най-важните аксесоари за всяка жена. Модерните обувки са не само важен и ярък детайл от цялостната визия, но и функционален детайл от гардероба през есенно-зимния период, припомнят от дамския сайт HubavaJena.bg.

 

Ако през летния сезон е най-важно обувките да са практични и естетични, тази есен и зима те изискват подходът към избора им да бъде по-внимателен.

Различните фактори като вода, студ, влага и др. налагат необходимостта от качествени есенно-зимни обувки.

Основни изисквания към дамските есенно-зимни обувки 2020-2021 са практичност, удобство, комфорт и разбира се, естетика. И най-удобните се допълват от стилни и изискани модели.

 

Токът при обувките

 

По-тънките токчета на практика са заменени от по-масивни.

Токове с платформа, комбинирани с дънки и кожено яке, са идеален вариант.

Квадратните токчета продължават да са актуални, като могат да са на различна височина.

Малките токчета са също удобни за официални събития и в офиса.

 

Обувки с квадратни носове

 

Тенденцията налага за сезона квадратните носове. Някои дизайнери предлагат и модели с квадратна подметка, която стърчи от носа.

Модерни остават и обувките с V-образни носове.

 

Обувки с плоска платформа

 

Тези модели ни пренасят в атмосферата на 80-90-те години. Много добре се съчетават със стил гръндж при дрехите.

 

Гумени ботуши

 

Гумените ботуши са много модерни напоследък заради удобството им в дъжд и кишаво време. Имат класически дизайн и се предлагат в черно, сиво, синьо и кафяво.

 

Обувки с гумена подметка

 

Гумата като версия за подметка придава на обувката по-спортен и утилитарен вид. Моделите са с тънка или дебела подметка, като най-модерни са текстурираните гумени подметки.

 

Груби ботуши

 

Дизайнерите налагат твърдата подметка и по-грубите ботуши за дамските крака, като над стъпалото материалът може да бъде по-еластичен и да придава на ботушите вид на чорапи.

 

Пухкави обувки

 

Козината и пухът са модна тенденция за предстоящия сезон. Обувките и ботите, украсени с тях, са много стилни. Някои дизайнери представят дори обувки с високи токчета и с вълнено покритие.

 

Обувки с декорация

 

Есенните обувки с инкрустации от блестящи камъчета са идеални за по-специални случаи.

 

Каубойски ботуши

 

Изработени са предимно от змийска кожа и изглеждат много стилно. Други модели с естествена мозайка в червено, зелено, жълто и бяло също са израз на най-модните тенденции.

 

Обувки с животински и флорален принт

 

Предлагат се предимно обувки с леопардов, крокодилски или змийски принт, които остават популярни и през предстоящия сезон.

Актуални са и флоралните елементи, които изпъкват много добре на тъмен и землист фон. Ботушите до бедрата с такива щампи са много ефектни.

Кецовете, мокасините и обувките с връзки около глезените и с различни катарами са сред топ моделите на сезона, както и обувките тип военни, с масивен ток и с метален блясък.

Можем да избираме обувките според своя вкус, но винаги съобразно случая и цялостната визия.