Новите технологии за нови обувки

Posted by admin 10.06.2016 0 Comment(s)

Днес най-известните брандове по света, производители на спортни обувки, на обувки за ежедневно ползване, на обувките, които дори се появяват на модния подиум – тези, които ще диктуват модата, се насочват към използването на новите технологии, за да правят своите модели. Основанията за това са категорични. Ако технологията се използва в нейната чиста форма, за да подобри начина, по-който тялото ни работи, като се правят дрехи, обувки и аксесоари от материали, които осигуряват точно това - то бъдещото облекло и обувки ще са направо омагьосващи.

 

Това е скок в бъдещето, но готови ли са хората с новите технологии и предимства, които те предоставят, що се отнася до обувките? За да отговорим на този въпрос, нека надникнем в това, което е бъдещата алтернатива на обувките. Тайната ще бъде в материята, технологията да se създават такива съединения, които не само да стоят за украса на обувката.

 

Представете си обувките, с които отивате на туристическа разходка. Те са обикновено по-тежки, въпреки че са възможно непромокаеми, отново има вероятност за изпотяване на краката и намокряне. Новите технологии позволяват буквално отливането на затворени високи  термо-моделирани обувки, чрез вакуумно-компресираща техника , които създава единно тяло без шевове и пластове.

 

Инженерите в университета в Уисконсин-Мичиган изобретиха маратонки, които прихващат енергията от ходенето и я съхраняват в батерия с капацитет до 20 W. Като опциите са за зареждане на телефони, слушалки, а дори енергията да се предава безжично. Готино, нали?

 

Понеже маратонките са тренд за субкултурни движения в градската среда, то има известни брандове, които се опитват да внедрят техника в тях, така че докато танцуват брейкърите по улиците сами да създават музика и бийт.

 

Новите технологии, внедрени в обувките, могат да направят чудеса от начина, по-който ходим и се движим, но също така те могат да осигурят производство, което се отличава с много повече предимства и ползи от обувките , които носим за всякакви ситуации.

Източник: musicshopbg.com