Мъжки боти за сняг

Posted by admin 11.09.2019 0 Comment(s)

Знаете ли какви обувки се носят на север? Какво покори планинските върхове и северните райони в миналото? В този пост ще говорим за подходящите за планински преходи мъжки боти за сняг.

Високите обувки за преходи в сняг са много топли и с дебели подметки. В наши дни тези обувки се носят по целия свят и времето, в което първите високи мъжки обувки за сняг са се появили в модни списания и блогове е отминало отдавна. Всъщност техния произход произхожда от народите на Далечния Север.

 

Сега високите мъжки боти за сняг дебела подметка изглеждат стилни и привлекателни, експертно изработени, имат издръжлива подметка, изработена от съвременни материали. Те са много различни от тези, са носени преди. Първите модели били изработвани от животинска кожа, увита около крака, изолирана със слама или животинска козина.

 

Името "високи ботуши" в превод от Евенки (коренното население на Източен Сибир) означава обувка.

 

Кожата от елените (кожа от долната част на крака) се считат за най-топли. Благодарение на дизайна и естествените материали, високите мъжки ботуши от кожа могат да се носят в студове до -50 C °. За жителите на северните райони най-подходящи за студените, заснежени райони, са кожени ботуши, пришити от кожата на краката на елени, глигани, лисици, овце и планински кози.

 

Най-често те са украсени с парчета животински кожи, както и цветни материали, мъниста, бродерии, връзки и други. Изолацията представлява облицовка, изработена еленова кожа. Тези обувки обикновено са два вида - високи и ниски. Високите мъжки обувки за преходи се пристягали под коляното за комфорт.