Най-популярните дамски обувки – втора част

Posted by vili 21.01.2016 0 Comment(s)

Продължаваме да разглеждаме най-харесваните дамски обувки.

 Стигнахме до:

 

 Обувки със среден ток – класическият модел – заоблен връх, тънък ток със средна височина и дълбоко деколте, е най-харесван. Той е подходящ за носене с поли, рокли и панталони. Удачен избор за работното място в офиса, прием, излизане на заведение или клуб. Стоят еднакво добре на жени с нисък, среден и висок ръст, без значение от телосложението. Просто – класика!

 

 Обувки с много висок ток и платформа – този тип може да се каже, че е удачен избор за приеми и партита. Те не са сред най-удобните модели за ежедневието, но пък стоят много ефектно с официална рокля. Подходящи са за жени с нисък или среден ръст.

 

 Балеринки – това е изключително практичен избор за ежедневието. Моделите са с много тънка подметка и често са толкова гъвкави, че следват извивката на краката. Подходящи са за дами със среден и висок ръст, тъй като визуално „скъсяват“ тялото.

 

 Кецове – много добър избор за свободното време, както и за работното място, когато няма строг дрескод. Много жени споделят, че когато обуят кецове се чувстват много по-млади. Тези спортни обувки се комбинират много добре с клин, дънки и спортно-елегантен панталон.

 

 Маратонки – редовно чуваме как модните критици съветват маратонки да се носят само по време на спортуване. Но истината е съвсем различна. Маратонките са сред най-удобните спортни обувки и се носят ежедневно от много хора. Разбира се, ако се налага да сте облечени официално или пък атмосферните условия не го позволяват, ще е по-подходящ друг тип обувки.

 Нов във всички останали случаи маратонките са отличен избор – разходка (в природата или града), пазаруване, спортуване, работа и всичко останало.

 

 Както виждате, в някои случаи сме задължени да изберем един или друг тип обувка. Затова е най-добре да разполагаме с по един чифт от всеки вид. Но разбира се, повечето жени носят най-удобните си обувки почти постоянно, а останалите са в графа „за всеки случай“.