Notice: Undefined index: host in /home/eobuvki/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_seo_url.php on line 175Notice: Undefined index: host in /home/eobuvki/public_html/vqmod/vqcache/vq2-catalog_controller_common_seo_url.php on line 175 Не само високите токчета, но и ниските обувки са вредни

Не само високите токчета, но и ниските обувки са вредни

Posted by admin 18.09.2017 0 Comment(s)

Широко разпространеното твърдение е, че най-вредните за крака и здравето ни дамски обувки са тези на висок ток. Да, но не е точно така. Даваме ви точно 4 причини, които ще ви уверят, че и ниските обувки могат да са супер вредни:

 

Твърде ниските обувки с по-вредни и от високите токчета

Ако обувките са лишени от поне 3 см подметка, тоест по-ниски са от 3 см, то кракът и най-вече петите ще ви се набиват. Това е доста по-вредно и от ходенето на пръсти, когато сте на високи токчета.

 

Тесните обувки са много опасни

Според ортопедите твърде тесните (включително и когато са ви малки) обувки могат да ви докарат заболявания като артрит, дископатия и дори остеопороза. А тесни съвсем спокойно биха били всякакви като дизайн и височина дамски обувки, а не само тези на високи токчета.

 

Изкуствените материали водят до сериозни увреждания на крака

Най-малкото те създават мазоли и рани, особено ако са носени на бос крак. Това е честа практика през лятото: както за сандалите, така и за дамските гуменки, кецове и така любимите ни пантофки. От друга страна, изкуствените материали водят и до гъбични инфекции, изпотяване и неприятни миризми. Спарването също е често явление при носенето на обувки от изкуствени материи.

 

Всички ниски обувки водят до разширяване на крака

Например, ако дълго време прекарвате само в кецове, когато ви се наложи да обуете обувки на високи токчета или изобщо някой по-елегантен модел, тоест и по-тесен, ще видите, че даден чифт вече не ви става, та макар и като сте го носили преди, да ви е бил по мярка. Това разширение на крака се дължи именно на продължителното носене на по-широки и комфортни обувки.