Няколко полезни съвета за вашите дамски чанти

Posted by vili 12.02.2016 0 Comment(s)

 Всяка жена има множество обувки и множество...дамски чанти! Категорично, това са двете най-често срещани мании в женската суета. Ние не сме тук, за да ги осъждаме, а напротив – за да помогнем. Специално за всички дами, които наистина държат на своите дамски чанти, сме подготвили няколко доста полезни съвета. Ето ги и тях:

 

 Изборът на дамска чанта трябва да е естетически и практичен

 Освен ако не е за конкретен повод или празник, чантата не трябва да се купува импулсивно само на база на вашите първи впечатление. Точно обратното – старайте се да преценяте доколко полезна ще ви е конкретната дамска чанта и внимателно подхождайте към своята покупка от гледна точка на качество, издържливост и вместимост.

 

 Не може да карате с една дамска чанта...

 Абсолютно и категорично не! Ок, никой не казва, че трябва да имате гора от дамски чанти в гардероба си, но и само с една за никъде не сте. Най-добрият вариант в случая е да имате една ежедневна, една официална и една спортна дамска чанта. Така никога няма да ви е трудно да изберете коя да сложите в дадена ситуация, но и ще имате избор.

 

Почиствайте редовно дамските си чанти

 Дори най-скъпата дамска чанта не ще издържи дълго време и бързо ще се разпадне или захаби без нужната поддръжка. Не е нужно да правите кой знае какво специално за нея. Достатъчно е да я почиствате с мокра кърпичка или леко насапунисана вода от време на време.

 

Някои чанти могат да се перат и на ръка, но никои от тях не трябва да попадат в пералнята!

 Ако имате летни дамски чанти от текстил можете да ги накисвате и изпирате на ръка преди и след летния сезон, така ще съхраните свежия й вид за няколко сезона подред. Но когато говорим за пералнята, забравете да слагате там каквато и да е дамска чанта, освен ако не става въпрос за раница...

 

Ако се чудите коя от две чанти да изберете, винаги се спирайте на първата!

 Това е моден трик, който много дизайнери ползват в направата на бъдещите си колекции. Когато се чудят какво да премахнат, най-често те се спират на последно добавения декор или орнамент. Излишното никога не седи добре, а украса винаги е нужна. Същото важи и за дамските чанти, когато ги възприемаме за задължителен и класически аксесоар към всякакъв тип визия.