Обувки и Чанти: правила и комбинации за съчетаване

Posted by admin 09.06.2016 0 Comment(s)

 Ако в миналото важеше правилото за комбинация на всяка цена, нещата днес са променени и стиловите комбинации се умножиха. Наследените правила от нашите баби и майки отдавна са отлетели и не са в час със съвременното усещане на новото поколение. Това, разбира се, е естествено. Те се водят и от решенията на суперзвезди, които често диктуват модата. Показателно е решението на Анджелина Джоли на наградите Golden Globe преди години, когато избра да комбинира цвета на червилото с чантата си. Интересно е, че след това примерът бе последван и от други звезди на шоубизнеса.

 

 При комбинацията на обувките с чантата, едно от първите прости правила е, цветовете да се допълват един друг: нито един нюанс не трябва да изглежда странно в комбинацията. Има разлика между контрастна комбинация и цветове, които просто не си пасват. За осъществяване на контрастните цветове като идея, на помощ идва колелото на цветовете. Това е концепция, която е основана на допълващите се цветове. В колелото, всеки цвят, който е противоположен, всъщност е допълващ. Например, червеното и зеленото са допълващи се, оранжевото със синьото, жълтото с виолетовото и т.н.

 

 Смесването на много цветове може да бъде подлъгващо. Ако в началото жълтите обувки със синя чанта може да изглежда добра идея, то следващия момент, тази комбинация ще изглежда объркваща. Ключът за разрешаване в такива случаи е поне един неутрален цвят.

 

 Обувките и чантите могат  да се комбинират не само по цветове, но и по стил. Ако облеклото е леко и дълго, или дънки и тениска, комбинацията ще е по неглиже. Когато става въпрос за елегантност и комбинация обувки и чанта, правилата се променят според смисъла на събитието, което ги изисква. Така че, в ежедневието имате свобода да избирате от богатата палитра на обувки и чанти, но в стила и изискванията на официалното правилата се променят и трябва да се вместите в етикета. Нищо страшно, с правилното съчетание можете да блеснете навсякъде.