Обувки с кожена външна подметка

Posted by admin 04.01.2018 0 Comment(s)

Стилните кожени обувки служат за украса, допълват гардероба и не създадат неудобство при носене. Тази бързоразвиваща се индустрия бърза да задоволи своите клиенти с богат асортимент от разнообразни модели всеки нов сезон. Колекциите предлагат обувки, които отразяват, както най-модерните тенденции, така и класическите традиции.

Обикновено моделът представлява практични подметки от гума, полиуретан или други синтетични материали, характеризиращи се с повишена устойчивост на износване. Но въпреки всички предимства на съвременните постижения на химиците, специален блясък на обувките придава кожената подметка. Това, което завладява кожената външна подметка е единичната, изработена от естествена кожа на кожа на бик подметка, която има редица предимства.

 

Кожената подметка винаги бива отчетена от отдадените фенове на кожените обувки. Ето и основните предимства на тези обувки:

1. Лекота. Обувките с кожени ходила имат по-малко тегло в сравнение с други материали. Краката на хората с такива обувки практически не се уморяват, дори и да се носят през целия ден.

2. Комфорт. Кожената подметка е пропусклива за въздуха. Краката на практика не се потят, влагата се изпарява своевременно. При такива обувки не се създават условия за развитието на микроорганизми и в резултат на това не се появява неприятна миризма. 3. Eлегантност. Обувки с подметки от кожа изглеждат стилни, скъпи, модерни и елегантни. Винаги са подходящи за социални случаи и тържествени събития.

3. Престиж. Елегантните обувки с кожени ходила са друго потвърждение за статута и финансовата платежоспособност на собственика им. Но, въпреки горните предимства, кожената подметка изисква специално внимание и козметика.

 

Тези обувки имат и своите недостатъци. Въпреки удобството и престижа, обувките с кожени ходила имат своите недостатъци. Те включват:

1. Висока степен на износване деформация и загуба на качество при условия на висока влажност.

2. Кожата бързо се износва, дори ако се носи само в стаята.

3. Контактът с грубо асфалтово или бетоново покритие ускорява този процес няколко пъти.

 

Някои производители предлагат замяната на износения табан с нов. Редовното проследяване на метеорологичната прогноза не е гаранция, че няма внезапно да завали. Кожата бързо абсорбира влагата. Това деформира подметката и води до намаляване на експлоатационния й живот. Всички тези рискове могат да бъдат значително намалени, ако бъдат предприети навременни превантивни мерки и са изпълнени условията за грижа за кожени обувки.

 

Ето и някои съвети как да запазите обувките с кожени ходила по-дълго. Те не трябва да се носят всеки ден. Това изисква почивка и добро сушене. За укрепване на подметката се препоръчва монтиране на предпазване (валцуване) на еластомерни материали. Това е евтина процедура и няма да отнеме много време. Покритието, поставено върху подметката, не надвишава дебелина 0,8 мм. и се избира в същия цвят, за да не разваля външния вид на обувките. Секциите от подметката, които не са покрити със стикер, трябва да се третират с агент за обувки, който отблъсква влагата. Ако е необходимо, на носа на подметката могат да се поставят метални подложки. Сухите обувки следва да са на кедрови подложки при стайна температура, далече от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Спазването на тези условия ще удължи радостта от притежаването на качествени обувки с кожени подметки за по-дълго.