Обувки за дъжд

Обувки за дъжд: какви са те?

Може би се питате какви са най-подходящите обувки за дъжд? Всеки, който следва тенденциите в модата знае, че обувките на висок ток са най-лесният и ефективен начин за привличане на вниманието. Ако през лятото, пролетта и есента не изпитвате  затруднения да се движите спокойно навън с токчета, то през зимата такива обувки могат да донесат много неприятности и те не винаги са подходящи. Тези, които са свикнали да ходят „на височина“ не могат да си се представят без токчета. Нека разберем защо изборът на обувки на висок ток за зимния сезон е невъзможна задача.

 

Характеристики на избор

 

Проблемът с избора на обувки за зимата понякога е причина за много въпроси и трудности. В наши дни не е толкова лесно да се намери качествен, удобен, стилен и достъпен чифт обувки за дъжд и киша. В тази връзка много хора се спират на бюджетни боти и ботуши, изработени от кожен заместител, понякога не с много високо качество. Обикновено се предпочитат модели с високи токчета, които със своята ефектност уж компенсират откровено лошото качество.

 

В действителност това е грешен ред на мисли. Зимните обувки за дъжд и неблагоприятни атмосферни условия трябва да са с високо качество. От това зависи дали ще бъде възможно да ходите по леда с такива обувки и да не се страхувате да паднете и да получите фрактура, дали краката ви ще замръзнат, дали ще се намокрят и дали тока ще се счупи в най-неподходящия момент. Най-добрата обувка за зимата са моделите боти и ботуши от естествена кожа и стабилна подметка. Препоръчително е да имате гумирана или набраздена подметка, която няма да се плъзга по леда и може да предотврати падания и наранявания. Подметките от каучук традиционно с смятат за едни от най-добрите.

 

За жените, които не могат да си позволят скъпи обувки, има и друго решение: напоследък онлайн магазините набират популярност - те често предлагат различни промоции. Там можете да намерите море от достъпни, но висококачествени опции за обувки, подходящи за дъждовно време.