Обувки за юноши - съвети

Posted by admin 07.09.2018 0 Comment(s)

Когато пазарувате обувки, е добре да мислите повече за удобството и по-малко за цената. Правилният избор при покупка може да ви помогне да спестите пари в дългосрочен план, като вземете качествени и удобни обувки, които ще служат добре на краката ви.

 

Стил

Супер модерните модели обикновено не са предназначени за дългосрочно носене. Не купувайте обувки, които са едносезонни (метални гладиаторски сандали до коляното, например). Старайте се винаги да правите изгодни покупки. Така, когато тенденцията изчезне, ще се радвате, че не сте инвестирали в стил, който е изчезнал така бързо, както е дошъл.

 

Качество

Инвестирането в обувки за млади дами изисква по-внимателно обследване на пазара. Вземете обувката и я почувствайте върху крака, докато правите няколко крачки в магазина. Прокарайте пръста си по отвора и отвътре. Ако усетите някакви груби или остри области, пробвайте друга - тази обувка ще ви направи мехури и мазоли.

Опитайте се да завъртите обувката - не би трябвало да можете. Ако можете, това означава, че тя е твърде крехка, за да ви осигури добра подкрепа. Това може да е типично и добре за някои кецове, но е много опасно за обувките с токчета.

Проверете зоната, където горната част се слива с подметката. По-евтините обувки са залепени, но обувките от висок клас трябва да бъдат ръчно зашити. Ако цената ви идва малко повече и виждате некачествени шевове, се откажете от този модел.

Поставете обувката на равна повърхност и погледнете как подметката лежи върху пода. Зоната на пръстите на краката следва да има лека крива нагоре - това ви позволява да стъпите естествено и да се завъртите на крака, вместо да подскачате в обувките. Ако кривата не е достатъчно голяма, за да можете да се въртите като пергел, тя може да принуди пръстите ви да застанат в неестествена позиция. Ако няма крива, обувките няма да са ви удобни, когато се налага да ги носите за по-дълго време.

 

Удобство

Удобството е най-важният фактор, когато става въпрос за обувки. То дори е по-важно от стила, за да се наслаждавате на здрави крака и да нямате проблеми с гърба. Ако не сте измервали краката си напоследък, направете го - краката ви се променят с възрастта и смените в теглото. Също така една бременност може да увеличи завинаги размера на обувката ви. Измерете и двата крака, защото обикновено са различни и купете обувки, в които да се побира по-големия (по-широкия) крак.

Поставете обувките на двата крака (никога не опитвайте само единия) и се изправете. Обърнете се, застанете на върха на пръстите си, след това клекнете за минута и се опитайте да почувствате притискане или издърпване. Ако подметката се завърта, когато стоите на пръсти, значи е твърде тясна. Уверете се, че може да мърдате пръстите на краката вътре в обувката.