Обувки за танци

Posted by admin 13.12.2018 0 Comment(s)

Както подсказва името, обувките за танци често се носят от танцуващите двойки по време на представления или прослушвания. Те вървят добре с всеки тоалет за танци и обикновено имат изчистен дизайн и са неутрални цветове. Съществуват различни варианти на тези класически обувки. Техният дизайн е подходящ за всички актьори, независимо от характера на танците, които играят. Те, също така, могат да бъдат превърнати в комфортни обувки за степ танци, като просто се прикачат метални нитове към тях. Ето защо те понякога се наричат обувки за степ. Въпреки че те са малко по-различни от традиционните танцови обувки, те могат да бъдат носени за типични танцови изпълнения в стил джаз, салса и други подобни.

 

За мъже

Съвременните мъжки обувки за танци са осъвременена версия на класическите обувки за, използвани в миналото. Въпреки че те са най-вече с кожени ходила, вие също имате възможност да избирате от различни модели, изработвани днес от синтетични материали. Материалът трябва да бъде избран според специфичната цел на обувката. Можете също така да се сдобиете с отделящо се подвижно метално капаче, ако искате да ги носите по време на танцова програма. Те се предлагат предимно в черно, бяло, кафяво и подобни неутрални цветове.

 

За жени

Характерните обувки за жени изглеждат като обикновени обувки с токчета. За разлика от по-лъскавата пета на стилето, токът на характерната обувка за танци е по-плътен и по-нисък. Височината и ширината на тока могат да варират значително, според вида на обувката. Тези обувки обикновено са с каишка или катарама около глезена. Допълнителна лента с Т-образна форма може да бъде прикрепена към обувките за повече сигурност, която ги защитава от подхлъзване по време на енергични танцови движения. Жените могат също да прикачат метално капаче към петите за някои по-специфични танцови изпълнения. Тези знакови обувки се предлагат в забавни цветове като червено, зелено, синьо и златно, освен обичайните черни или бежови.

 

Как да закупите обувки за танци?

Ако купувате първите си обувки за наци, се препоръчва да ги купите от специализиран магазин за танци. Препоръчително е да изпробвате няколко размера, преди да намерите чифт, който ви пасва идеално. Опитайте се да направите няколко танцови движения с обувките, за да свикнете с начина, по който се чувствате с тях. Ако сте длъжни да ги носите дълги часове по време на представление или репетиция, комфортът е най-важното нещо, което трябва да търсите. Също така, избирайте подметките според предназначението на обувките. Евтини и удобни обувки могат да бъдат закупени от различни интернет страници за пазаруване онлайн.