Обувките имат история

Posted by admin 11.12.2018 0 Comment(s)

Няма значение с какъв вид обувки сте обути - с луксозните ви сандали, дамски маратонки, дамски боти или стария чифт ботуши, които носихте през онази буря миналата зима. Обувките на всеки от вас са напълно различни - цветовете, стиловете, формите... И всички те имат история!

 

Когато купувате нов чифт обувки - без драскотини, петна и следи от дъжд, започвате нова история. Обаче скоро ще се появят замърсявания и остатъци от локви - все неща, които не можете да премахнете напълно, без значение какъв вид вакса или сапун използвате.

 

Има и неща, които изтривате, но все пак остава следа от петното, което се опитвате да скриете. Има неща, с които се гордеете и неща, от които се срамувате, и искате да скриете. Или просто нещо случайно, което се е случило, за да прекоси пътя ви. Може би има суха дъвка на подметката на вашата маратонка, която сте настъпили, след като сте направили изстрел от свободен удар, който е спечелил баскетболната игра. Може би има малко петна от веригата на колелото на обувките ви от времето, през което сте преминали през четири града в един ден с колело. Или сте измамили на изпит, написвайки верните отговори с маркер на вашите сандали и сте го прочели в последната минута. Или може би, миналия вторник, сте стъпили в локвата по пътя към училище и сте изкаляли новите си ботуши.

 

Ако някой погледне обувките ви, ще види само това желеобразно петно или онези следи от мръсотия. Но когато вие ги погледнете, ще видите тяхната история.

 

Едно от най-ценните качества, на които се държи в наши дни е това човек да бъде скромен. Колкото и големите играчи на пазара със своите скъпи реклами да предизвикват да купувате нови и нови обувки, човек е по-добре да пази своите обувки с история, защото те му носят приятни спомени. Всеки път, когато ги обуете пред очите ви ще изплуват приятни моменти, в които сте били с тях. Така, че пазете ги и ги носете с гордост!